Otrokovice na premiérový triumf v klubové historii nedosáhly

Ústí nad Labem - První trofej v klubové historii vybojovali florbalisté Mladé Boleslavi, kteří dokázali ve finále poháru porazit Otrokovice 10:3. I pro poražené Panthers je finálová účast zatím největším úspěchem. Vítěz zápasu získal prémii sto tisíc korun, poražený finalista si odnesl třicet tisíc.

Mladá Boleslav před 839 diváky ve Sportcentru Sluneta ovládla úvodní třetinu. Skóre otevřel v čase 2:59 po akci Novotného z brankoviště Salát. V 19. minutě padly hned tři branky. Nejdříve po Salátově přihrávce zvýšil do odkryté branky Ekl a za 33 vteřin při Spáčilově vyloučení upravil už na 3:0 Tadeáš Chroust. Za šest sekund inkasoval i Bauer, jehož překonal z půlky Vaněk.

Na začátku druhé třetiny vrátil Mladé Boleslavi tříbrankový náskok Curney, v 26. minutě opět snížil při trestu Tadeáše Chrousta Vaněk, ale za 69 sekund zase kontroval mladoboleslavský Gwuždž. Naději Otrokovicím znovu vykřesal na konci druhého dějství z trestného střílení Ťopek.

Otrokovice nevyužily na začátku závěrečné třetiny přesilovku a v 47. minutě pojistil náskok Mladé Boleslavi svou druhou trefou v utkání Gwuždž. Vzápětí zvýšil na 7:3 Novotný. Výsledek ještě navýšili z trestného střílení jinak v zápase odpočívající Fojta, který má problémy se zády, v power play Novotný a desítku dovršil Tadeáš Chroust. 

„Klub po tom toužil dlouho“

Mladá Boleslav, která hraje 10. sezonu nejvyšší soutěž, měla zatím ve sbírce tři extraligové bronzy. „Klub po tom toužil hrozně dlouho a jsme rádi, že jsme to dokázali. Doufáme, že se budeme moct poprat o další medaile. Radost je obrovská a chtěl bych poděkovat hlavně fanouškům, kteří byli fantastičtí,“ řekl Lukáš Bauer.

Svůj tým podržel hlavně za stavu 5:3 při přesilovce Otrokovic. „Bylo tam pár nebezpečných situací. Naštěstí jsme ty střely a dorážky přestáli, pak jsme přidali nějaké góly a rozhodli jsme celkem brzo,“ pochvaloval si Bauer.

Otrokovice hrají extraligu teprve třetí rok a nejlépe byly loni šesté. „Pocity po prohře nikdy nejsou dobré. Ale já se dneska cítím jako vítěz, protože pár měsíců zpátky jsem ani nechodil a dneska jsem tady mohl běhat,“ užil si finále i přes porážku útočník Otrokovic Jaroslav Vaněk, který byl téměř pět měsíců mimo hru kvůli zranění kolena.

„Klíčový moment nastal na začátku třetí třetiny, kdy jsme měli výhodu přesilové hry, kterou jsme nevyužili. Potom jsme otevřeli hru a bohužel jsme dostávali z brejků góly. Stříbro není špatné, doceníme to až časem. Dostat se do finále není lehké. Bohužel dneska byl soupeř nad naše síly,“ dodal Vaněk. 

Mladá Boleslav - Panthers Otrokovice 10:3 (3:1, 2:2, 5:0) 
Branky: 27. a 47. Gwuždž, 19. a 60. Tadeáš Chroust, 51. a 60. Novotný, 3. Salát, 19. Ekl, 23. Curney, 56. Fojta z trestného střílení - 19. a 26. Vaněk, 38. Ťopek z trestného střílení. Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 839.