Kováč po konci kontraktu v Liberci definitivně zamíří na Letnou

Praha - Obránce Radoslav Kováč se v létě vrátí do Sparty. Čtyřiatřicetiletý fotbalista se s vedoucím celkem první ligy dohodl na dvouleté smlouvě a na Letnou přijde po skončení kontraktu v Liberci.

„Když se mi naskytla příležitost vrátit se do Sparty, stala se pro mě tahle možnost absolutní prioritou. Spartu už jsem si prožil, vím, co od toho angažmá očekávat a jak se na něj připravit. Znám specifické prostředí na Letné a moc se tam těším,“ uvedl Kováč. Na Letnou se vrací po devíti letech, působil tam už mezi roky 2003 až 2005. Následně prošel Spartakem Moskva, West Hamem a Basilejí.

Do Liberce zamířil olomoucký odchovanec před rokem, a přestože na severu Čech patřil ke klíčovým hráčům, nedohodl se tam na prodloužení smlouvy. Z návratu do Sparty je Kováč nadšený. „Ví se o mně, že jsem sparťan, klubu fandím odmalička. I když jsem z Moravy, můj táta byl velký sparťan, takže jsem to zdědil po něm. Po sportovní stránce se přede mnou také otevírají velké možnosti,“ přidal třicetinásobný reprezentant.

Podle dohody by měl navíc Kováč na Letné působit i po ukončení hráčské kariéry. „Po celou dobu, co byl v zahraničí, Spartu sledoval a nikdy na ni nezanevřel. Je proto logické, že chceme spojit své síly i poté, co skončí jeho hráčská léta,“ uvedl člen představenstva klubu Jakub Otava. Také to bylo jedním z důvodů, proč se Kováč se Spartou domluvil. „Bylo to dost důležité, ale abych se přiznal, od léta mě hlavně čekají dva roky fotbalu v rudém dresu. A věřím, že to budou krásné dva roky,“ poznamenal Kováč.

Navíc mu od léta odpadne cestování, protože bydlí v Praze. „Míň auta a víc rodiny. Hodně jsme toho procestovali, jsme za to rádi, protože jsme poznali spoustu lidí a míst. Ale teď budeme doma, což jsme si všichni přáli,“ řekl Kováč. „Manželka Klára byla nadšená, když jsme se bavili o možnosti mého návratu do Sparty. Ví, že to pro mě bude výborné ze sportovního hlediska a zároveň to bude dobrý krok pro celou rodinu.“