Zlín poprvé v sezoně uspěl proti Třinci, dva góly dal Köhler

Zlín - Hokejisté Zlína porazili ve 42. kole extraligy Třinec 3:2 a na čtvrtý pokus poprvé v sezoně s Oceláři uspěli. Výhru Beranů, kteří vyřadili Třinec loni v semifinále, zařídil útočník Bedřich Köhler. Hrdina zápasů rozhodl svou druhou brankou v utkání v 56. minutě.

Zlín nastoupil bez útočníka Filipa Čecha a obránce Zámorského, Třinec postrádal útočníka Květoně. Úvodní nápor Ocelářů domácí ustáli a sami se o slovo přihlásili v šesté minutě. V první přesilovce obránce Marušák prostřelil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. Domácí poté nevyužili 35 sekund trvající přesilovku pěti proti třem.

Na obou stranách se činili brankáři. Proti Havlovi uspěl Kašík a Leška nevyzrál na Hrubce. Jako blesk z čistého nebe udeřil Zlín podruhé v 15. minutě. Z levého kruhu pro vhazování vyslal nekompromisní střelu Köhler. V závěru třetiny Třinec hrozil a několik zákroků zaznamenal Kašík. Oceláři se ale kontaktní branky nedočkali ani v přesilovce.

Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Třinec (zdroj: ČT24)

Pohledný hokej předváděly oba týmy i v dalším průběhu hry. Při hře ve čtyřech na obou stranách tvrdě vystřelil Tesařík, jehož střelu chytil Hrubec. Když se v přesilovce neprosadil ani jeden tým, tak paradoxně v oslabení skórovali Oceláři. Minelu Zlína v obraně potrestal Galvas. Ve třetím dějství Třinec zabral a odměnou mu byl kuriózní vyrovnávací gól Rákose, když si puk do branky srazil Kašík.

Regulérnost gólu potvrdil videorozhodčí. Hosté povzbuzeni vyrovnáním měli více ze hry a své spoluhráče držel ve hře Kašík, jenž zasahoval proti Růžičkovi a Bonkovi. Vyrovnané utkání nakonec rozhodl ve prospěch Zlína druhým gólem v zápase Köhler. Třinci nepomohla k bodům ani závěrečná power play.

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Marušák (Leška, Kotvan), 15. Köhler (Urbanec, Tesařík), 56. Köhler (Leška, Balaštík) - 37. Galvas (Orsava), 49. Rákos (L. Havel, Peterek). Rozhodčí: Šindler, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4599.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Tesařík, Urbanec, Řezníček, Valenta - Balaštík, Leška, O. Veselý - Okál, Čajánek, P. Sedláček - Ondráček, Holík, Köhler - Honejsek, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Trončinský, Linhart, D. Nosek, Krejčí, Zíb - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Polák - L. Havel, Peterek, Rákos - Hrňa, Marek Růžička, Matuš. Trenéři: Kalous a P. Marek.

Juraj Jurík (Zlín): „Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Třinec svým výkonem potvrdil, že má v současnosti velmi dobrou formu. Do zápasu jsme nevstupovali jako favoriti. Dobře nám vyšla první třetina, ve které jsme vstřelili dvě branky. Ve druhé třetině se hra srovnala. Tři minuty před koncem třetiny jsme udělali hrubku a svou nedůsledností jsme ve vlastní přesilovce inkasovali na 2:1. Patří to k hokeji a pro nás by to mělo být ponaučení, abychom byli důslednější v obranné hře. Soupeř pak ožil a ve třetí třetině byl zápas otevřený. Jsme rádi, že Bedřichovi Köhlerovi tam začínají góly padat. Pomůže mu to k nárůstu formy a je na něm vidět, že se zvedá. Třetí gól jsme dali se štěstím, a za tři body s tak těžkým soupeřem jako je Třinec jsme rádi.“

Jiří Kalous (Třinec): „Měli jsme špatný vstup do utkání, neboť jsme neměli pohyb. Zlín byl jednoznačně lepší a zaslouženě se ujal dvoubrankového vedení. Do hry jsme se dostali od druhé poloviny zápasu. Hru jsme srovnali a následně i šťastným gólem vyrovnali na 2:2. Bohužel jsme v závěru udělali dvě hrubé chyby v jednom střídání, které vyústily ve vedoucí gól Zlína. Třetí inkasovaný gól nás mrzí, neboť nás stál tři body. Minimálně po jednom bodu jsme sahali a pro nás je to škoda.“