Vítkovice vedly ve Varech o tři góly, nakonec se ale o výsledek strachovaly

Karlovy Vary - Hokejisté Vítkovic zvítězili ve 41. kole extraligy na ledě Karlových Varů těsně 3:2 a připsali si tak již osmé vítězství z posledních devíti vystoupení. Ostravané sice měli k dobru již tříbrankový náskok, který si vypracovali mezi 25. a 30. minutou, ale v závěru se o tříbodový zisk strachovali.

Souboj mužstev s velice dobrou aktuální formou zahájili aktivněji domácí. Ve druhé minutě Mickův únik likvidoval společně se Šindelářem Štencel jen za cenu faulu. O chvíli později ten samý hráč nedokázal puk, který ležel vedle vítkovické branky, dotlačit za brankovou čáru. První střelu Vítkovic na branku vyslal až ve 13. minutě Svačina. Při vyloučení Gulašiho a Micky dostali v 15. minutě Severomoravané možnost hrát 31 vteřin přesilovku v pěti proti třem, v níž však branku domácích vážněji neohrozili.

Druhé dějství zcela ovládli hosté, když v rozmezí 25. až 30. minuty nastříleli domácím tři branky. Bombou nad levé Závorkovo rameno otevřel skóre zápasu v čase 24:46 Hlinka. O několik chvil později střelou od modré čáry využil Stehlík přesilovou hru a kalich hořkosti si Energie vypila až do dna v čase 29:49, kdy střelu Burgra dorazil Šedivý. Karlovarští hráči byli frustrovaní vývojem zápasu, jen těžko odolávali tlaku Vítkovic a museli si pomáhat fauly.

V posledních vteřinách této části hry se přece jen Západočechům podařilo snížit agilním Mickou, který tak po 100 minutách protrhl střeleckou smůlu Energie v domácích zápasech. Vítkovice po zbytek utkání brzdily karlovarskou aktivitu již na červené čáre svojí aktivní a obětavou obranou. Hráčům z lázeňského města nešla upřít snaha o zkorigování výsledku, ale Ostravané byli vždy všude o krok dříve.

I přesto si Karlovarští v poslední třetině vytvořili několik slibných šancí. Nejblíže ke vstřelení branky byli Zucker a opět Micka, nejlepší hráč domácích, jehož bekhendová střela skončila na betonu výborného Šindeláře. Minutu před koncem základní hrací doby se karlovarští trenéři odhodlali k power play, ve které střelu Gulašiho za Šindelářova záda tečoval Zaťovič a dal výsledku konečnou podobu. Sám měl pak ještě šanci, ale minul.

Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Vítkovice (zdroj: ČT24)

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 40. Micka (Roman Vlach, Hovorka), 60. Zaťovič (Gulaši) - 25. M. Hlinka, 29. Stehlík (Húževka, Burger), 30. Šedivý (Burger, Húževka). Rozhodčí: Horák, Pavlovič - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 3220.

Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Šmach, J. Drtina, Dresler, Gulaši, Schusser - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Vachovec, R. Dlouhý - Zucker, Roman Vlach, Micka - Tomeček, R. Hruška, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st. a Kněžický.

Vítkovice: Šindelář - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Kovář, Stehlík, Štencel - Šedivý, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, Szturc - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): „Na začátku zápasu jsme tam měli několik šancí, které jsme neproměnili. Vítkovice nás za to ve druhé třetině potrestaly třemi brankami v rychlém sledu a potvrdily tak svoji výbornou formu. My jsme s utkáním chtěli samozřejmě ještě něco udělat, dokonce několik vteřin před koncem jsme byli blízko vyrovnání, ale stav 0:3 se nedaří vždy otáčet jako se nám to povedlo s Libercem.“

Peter Oremus (Vítkovice): „Dnes se střetla dvě mužstva, která v poslední době hrají výborný hokej a bodovala ve více utkáních za sebou. Věděli jsme, že to bude náročný zápas, což se potvrdilo hned od začátku. Vary hrály opravdu dobrý hokej a bylo důležité, že jsme ubránili sérii oslabení na začátku. Rozhodla druhá třetina, ve které jsme byli aktivní a dali tři góly. Já jsem nejen s tímto zápasem, ale s celým měsícem velice spokojený. Hráči si zaslouží velkou pochvalu.“

Vydáno pod