Kauza Doležal končí, útočník přestupuje ze Sigmy do Jablonce hned

Olomouc/Jablonec – Kauza, v níž jedna strana obviňovala druhou a v které hrozilo, že si třetí nejlepší střelec fotbalové ligy Martin Doležal na jaře „nekopne“, došla k rozuzlení. Jablonec, kam měl útočník Sigmy Olomouc odejít za kontroverzních podmínek v létě zadarmo, míří na sever Čech, kde podepsal kontrakt do 30. června 2017, již nyní.

Doležalův přestup do Jablonce řeší spor mezi ním, jeho agentem a hanáckým klubem. Předseda představenstva Sigmy Josef Lébr o víkendu nařkl hráčova manažera Ondreje Chovance, že na Fotbalové asociaci ČR úmyslně nezaregistroval novou smlouvu s Doležalem, která prý byla vloni na podzim podepsána do 30. června 2017.

Pak údajně začal agent hráče nabízet po klubech a minulý týden se dohodli v Jablonci. Lébr řekl, že ho zklamalo také Doležalovo chování a že už si moc neumí představit, že by třiadvacetiletý útočník hrál za Olomouc i na jaře.

Chovanec Lébrovo obvinění důrazně odmítl. Řekl, že jde o selhání odpovědných osob v Olomouci, což mu prý přiznal v telefonickém rozhovoru sám Lébr. Chovanec uvedl, že se původně s Olomoucí dohodli na smlouvě do 30. června 2016, klub ale poté nabídnutý kontrakt bez předchozí dohody o rok prodloužil. „Tím pádem jsme byli podvedeni ze strany klubu. Došlo ke změně dohody ze strany klubu a tu jsme neakceptovali, tudíž nemohla být smlouva uzavřená ani registrovaná,“ řekl agent. 

Jablonec je rád, že nakonec došlo k dohodě. „Určitě je lepší se takhle domluvit. Martin se ve středu zapojí do tréninku s týmem,“ prohlásil sportovní ředitel FK Jablonec Petr Flodrman.

Dohodu potvrdila také Olomouc, která za Doležala dostane v tomto přestupním období alespoň nějaké odstupné. V létě by mohl odejít jako volný hráč. „Jablonec se zachoval tak, že v nějaké částce, byť ne takové, jakou jsme si představovali, zaplatí přestup,“ uvedl pro olomoucký web Lébr. Hanáci se poohlížejí po náhradě do útoku a podle Lébra mají zájem o Michala Hubníka právě z Jablonce. „Nyní o tom jednáme,“ řekl Lébr.

Doležal je s osmi brankami po podzimu třetím nejlepším střelcem ligy. V nejvyšší soutěži dosud odehrál 56 zápasů, v nich dal 17 gólů.