Boleslav po sérii 12 výher podlehla Benátkám

Praha - Hokejisté Mladé Boleslavi po sérii 12 výher v 45. kole první ligy podlehli doma Benátkám nad Jizerou 0:3. Právě po porážce v Benátkách 3:4 po samostatných nájezdech ze 14. prosince zahájil suverénní lídr tabulky svou dlouhou úspěšnou šňůru. Navzdory dnešní porážce si Boleslav drží náskok 16 bodů. Druhá Olomouc na vlastním ledě prohrála 0:2 s třetí Jihlavou, která se jí přiblížila na rozdíl šesti bodů. Zabraly České Budějovice, které se po výhře nad Berounem 6:0 posunuly na dvanácté místo o bod před Kadaň.

Benátky v Mladé Boleslavi potvrdily, že se po sérii tří zápasů bez bodů, v kterých vstřelily jedinou branku, dostaly do formy. Navázaly na výhry v Havířově (9:1), v Mostě (8:1) a s Ústím nad Labem (5:2). Rozhodla druhá třetina, v které se trefili Michal Bárta, Pavel Zacha a Daniel Špaček. Za domácí už jen snížil ve 42. minutě americký obránce Eric Meland. Vítězové si upevnili osmé místo v tabulce.

Jihlava měla za sebou čtyři prohry z posledních šesti zápasů, ale v Olomouci si bilanci vylepšila. I čtvrtou výhru ve vzájemném zápase v této sezoně zařídili Dukle branky Filipa Semana a Radka Hubáčka, gólman David Rittich si připsal třetí čisté konto v sezoně. Českobudějovický Motor zvítězil potřetí z posledních čtyř utkání a díky tomu opustil předposlední místo, které znamená účast v baráži o udržení.

Kadaň podlehla Třebíči, hokejisté Ústí přestříleli Most

Již ve druhé minutě David Kuchejda tečoval nahozený puk za záda brankáře Juraje Šimbocha. Druhou trefu přidal Zdeněk Šperger ve vlastním oslabení. Ve druhé třetině skóroval znovu Kuchejda a Rok Pajič, v závěrečném dějství pak Aleš Kotalík a Marek Vaniš. Čtvrté čisté konto v sezoně udržel brankář Hynek Kůdela.

Na barážovou pozici klesla Kadaň, která prohrála v Třebíči 0:1. Jedinou branku utkání zaznamenal ve 48. minutě Marek Laš, když předtím na začátku druhé třetiny neproměnil trestné střílení Jan Křivohlávek. Gólman Filip Novotný si díky 27 úspěšným zákrokům připsal druhé čisté konto v ročníku v první lize.

Třebíč se posunula na páté místo o bod před Litoměřice, které prohrály v Havlíčkově Brodu 1:3. Rebel si díky jedné trefě Jana Bergra a dvěma gólům Lukáše Endála upevnil čtvrté místo, za Litoměřice pouze korigoval ve 48. minutě David Švagrovský.

O šest bodů za osmičkou pro play-off se drží Ústí nad Labem a Šumperk. Severočeši porazili poslední Most 8:2. Hattrick v dresu Slovanu si připsali Jakub Pořický a David Tůma, čtyři asistence zaznamenal Petr Přeučil. Šumperk vyhrál nad Havířovem 3:0 díky gólům Vladimíra Cinka, Patrika Moskala a Marka Haase. Gólman Tomáš Štůrala udržel první nulu v sezoně.

1. hokejová liga - 45. kolo:

České Budějovice - Beroun 6:0 (2:0, 2:0, 2:0), Havlíčkův Brod - Litoměřice 3:1 (2:0, 1:0, 0:1), Mladá Boleslav - Benátky nad Jizerou 1:3 (0:0, 0:3, 1:0), Třebíč - Kadaň 1:0 (0:0, 0:0, 1:0), Olomouc - Jihlava 0:2 (0:1, 0:1, 0:0), Šumperk - Havířov 3:0 (1:0, 1:0, 1:0), Ústí nad Labem - Most 8:2 (5:0, 2:0, 1:2).