Policisté sehráli policejní akci a oloupili podnikatele o 3 miliony

Rychvald – Policisté obvinili tři své kolegy z krajského ředitelství a jejich komplice z brutálního loupežného přepadení. Po více než dvou letech vyšetřování je usvědčily pachové stopy na násadách seker, poutech a trezoru Maroše Gajdošíka z Rychvaldu na Karvinsku. Bohatého slovenského podnikatele a jeho rodinu přepadli, zbili a svázali, pak ukradli tři miliony a šperky za dvě stě tisíc korun. Neušetřili ani tříleté dítě.

Lupiči byli čtyři, na sobě měli černé policejní kombinézy, byli maskováni kuklami a ozbrojeni. Přeskočili plot a vtrhli do domu, ve kterém byl Maroš Gajdošík, jeho žena a dítě. „Zakřičeli – to je policejní akce. Museli jsme si lehnout na zem. Pak přišel náš syn a začal plakat. Jeden z útočníků mě uhodil sekerou do hlavy,“ líčil České televizi Gajdošík. Uvedl, že ho s manželkou potom svázali v koupelně, dítě přivázali kabelem k počítači. Vyděšená žena prozradila násilníkům kód do trezoru, kvůli kterému přišli.

Kriminalisté nejprve obvinili policistu Jiřího Glace. Maroš Gajdošík ho totiž poznal. „Poznal jsem ho podle hlasu a chůze, znám ho z hospod,“ uvedl muž.

Případem se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů. Podrobnosti zatím její představitelé nechtějí zveřejnit. „Vyšetřování případu probíhá, takže se k nebudeme vůbec vyjadřovat,“ prohlásila mluvčí inspekce Radka Sándorová. Soňa Bradáčová z krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje pouze potvrdila, že tři policisté jsou zatím postaveni mimo službu.

Podle informací České televize policisté nakoupili za ukradené miliony v Maďarsku a Polsku lehké topné oleje, které pak prodali jako motorovou naftu. Daňový únik dosahuje tři čtvrtě milionu.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)