První kolo Davis Cupu začíná v Ostravě. Štěpánek jde do úvodního utkání

Ostrava – Atraktivní tenisová soutěž mužských reprezentačních družstev Davisův pohár začíná dnes v Ostravě. Brány ČEZ Arény v Ostravě-Vítkovicích se ve dvě odpoledne otevřely divákům. Davis Cup se tam vrací po dvou letech. Český tým v čele s Tomášem Berdychem a Radkem Štěpánkem vyhrál předchozí dva ročníky a letos to chce zopakovat. V úvodní dvouhře na kurt nastoupí Radek Štěpánek a Nizozemec Robin Haas. O pořadí zápasů rozhodlo losování, které se konalo ve čtvrtek na Nové radnici. První den Davic Cupu sledujte živě na programu ČT sport a webu ČT sport.

Ostrava je plná tenisu už několik dnů. Čeští hráči přijeli už v neděli a začali se připravovat, pořadatelé chystali zabezpečení haly, přijelo také dvě stě padesát oranžově laděných fanoušků holandských Oranjes. „Věříme, že vyhrajeme. Vždycky tomu věříme. Na druhé straně víme, že Česko má asi tak sedmdesátiprocentní šanci na vítězství, zatímco my jen asi třicet,“ říkají nizozemští fanoušci, kteří jezdí se svým týmem po celém světě. „Doprovázíme naše deset let, někteří ale i dvacet pět roků. Byli jsme snad všude, dokonce v Jihoafrické republice nebo Argentině. V Česku jsme ale poprvé,“ popisovali Nizozemci.

V Ostravě dnes začíná Davis Cup

Fanoušci byli také při losování o pořadí. Vůbec poprvé tahali představitelé týmů čísla přímo z Davisova poháru, který si budou moci na vlastní oči prohlédnout i návštěvníci sobotního programu v ČEZ Aréně, kde bude pohár vystavený.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

Pořadatelé očekávají, že v řadách diváků bude hodně živo. Oblíbení čeští reprezentanti budou mít jistě velmi silnou podporu. Karvinský rodák Radek Štěpánek je v Ostravě skoro jako doma, za Tomášem Berdychem, který pochází z nedalekého Valašského Meziříčí, přijedou zase Valaši. „Jsme opravdu rádi, že jsme se vrátili do Ostravy, protože tady bylo vždycky domácí prostředí a vynikající atmosféra,“ uvedl nehrající kapitán Jaroslav Navrátil. Podobně mluví i Berdych. „Na Ostravu máme jen dobré vzpomínky,“ řekl.

Velkou podporu bude mít také Nizozemsko. Do haly se chystá více než dvě stě padesát holandských fanoušků.

Davisův pohár v Karviné
Zdroj: ČT24

Na první den Davisova poháru v Ostravě je vyprodáno. Do haly se vejde šest tisíc šest set diváků.

Los utkání 1. kola ČR - Nizozemsko (Ostrava, ČEZ Arena - tvrdý povrch):

Pátek (15:00): Štěpánek (50. ATP) - Haase (46.), Berdych (7.) - Sijsling (62.).

Sobota (14:00): Rosol, Veselý - Rojer, De Bakker.

Neděle (13:00): Berdych - Haase, Štěpánek - Sijsling.

Vydáno pod