Basketbalisté Prostějova nedali šanci Jindřichovu Hradci

Praha - Basketbalisté Prostějova porazili poslední tým ligové tabulky Jindřichův Hradec jednoznačně 109:79. Lions v minulém kole ukončili výhrou nad Opavou sérii dvanácti porážek, ale proti druhému celku soutěže byli bez šance. Už v průběhu druhé čtvrtiny hosté prohrávali rozdílem 30 bodů.

„Po posledních výkonech Jindřichova Hradce jsme měli ze soupeře respekt a podle toho k zápasu hráči přistoupili. Začali jsme pozorně v obraně a byli připravení v útoku. Do koše nám spadlo hodně trojek. Nenechali jsme rozehrát Traceyho a v poločase bylo rozhodnuto,“ pochvaloval si trenér Prostějova Zbyněk Choleva.

Jeho svěřenci si k výhře pomohli 13 koši za tři body. „Po pauze to byla z naší strany trápená. Polevili jsme v koncentraci, přesto jsme náskok v klidu hlídali,“ dodal Choleva.

Třetí Pardubice neuspěly na palubovce Ústí nad Labem, s kterým prohrály 89:95 a podlehly mu podruhé v sezoně. Severočeši si připsali doma dvanácté vítězství za sebou. Ze souboje dvou elitních amerických střelců vyšel vítězně Sanders, jehož 35 bodů ale Východočechům nepomohlo. Domácí Mitchell dal 33 bodů včetně sedmi trojek.