Třinec vyhrál ve Varech a posunul se na třetí místo

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů prohráli ve 47. extraligovém kole s Třincem vysoko 2:6 a přišli o další cenné body v honbě za předkolem play-off. Na desátý Liberec ztrácí Energie pět bodů. Domácí již počtvrté v řadě nebodovali, Oceláři naopak popáté za sebou vyhráli a jsou třetí.

Mimo úvodní přesilovou hru domácích ovládli výsledkově i herně úvodní dějství Oceláři z Třince. V páté minutě přesnou přihrávku Květoně zúročil z bezprostřední blízkosti Rákos. Při vyloučení Dreslera nejdříve Roth nastřelil tyč Závorkovy branky a v 17. minutě přesnou střelou od modré čáry na dvoubrankový rozdíl navýšil Krejčí.

Na aktivní hru Severomoravanů nenacházela Energie odpověď, pouze Vachovec zahrozil střelou z mezikruží. Z druhé třetiny uběhlo pouhých 39 vteřin a skóre se opět měnilo. Při vyloučení Pohla stačilo Adamskému jenom nastavit hokejku na střílenou přihrávku Rotha. Domácí přece jenom dokázali ve 23. minutě z nenápadné akce snížit Pohlem, který si po zaváhání Hrubce dojel pro odraženou střelu od tyče.

O minutu později to ale opět bylo o tři branky ve prospěch Třince, to pro změnu Nosek střelou z mezikruží nachytal nepřipraveného Závorku. Snížit mohl o pár chvil později Vlach, ale jeho střela skončila pouze na tyči hostující branky. Ve 31. minutě po pohledné kombinaci a ideální přihrávce Orsavy zvýšil už na 1:5 Bonk.

Karlovy Vary se v poslední dvacetiminutovce sice ještě snažily s výsledkem něco udělat a po ideální pasu Gulašiho Vlach při samostatném nájezdu snížil, ale Třinec si již celkem bezproblémové vítězství pohlídal. Při třetím vyloučení Dreslera navíc pošesté zavěsil pod horní tyč Závorkovy branky v 57. minutě Martin Růžička.

Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Třinec (zdroj: ČT24)

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:6 (0:2, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 23. Pohl (Bičánek), 47. Roman Vlach (Gulaši, Koblasa) - 5. Rákos (D. Květoň), 17. Krejčí (Martin Růžička, Polák), 21. Adamský (Roth, Martin Růžička), 24. D. Nosek (Polák, Bonk), 31. Bonk (Orsava, Polák), 57. Martin Růžička (Adamský). Rozhodčí: Souček, Hodek - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:3. Diváci: 2739.

Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Šmach, J. Drtina, Dresler, Gulaši, Schusser - Pohl, Roman Vlach, Zaťovič - Zucker, Balán, Micka - Koblasa, Vachovec, R. Dlouhý - V. Tomeček, R. Hruška, Buc. Trenéři: Mlejnek, Kverka st a Kněžický.

Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Trončinský, Linhart, D. Nosek, Zíb, Krejčí, Foltýn - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Polák - D. Květoň, Rákos, Rufer - Matuš, Hrňa. Trenéři: Kalous a P. Marek.

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): „Sice jsme si za stavu 1:3 vytvořili nějaké příležitosti, které jsme nevyužili, ale obecně vzato se nám utkání hrubě nevyvedlo. Chtěl bych poděkovat divákům, kteří při nás stojí nejen doma, ale i při utkáních venku. Jsme si bohužel vědomi, že když jsme si takzvaně čuchli k tomu, že bychom mohli nakouknout do desítky, tak jsme od té doby nebyli schopni bodovat.“

Jiří Kalous (Třinec): „Považuji body z Varů za velmi cenné, protože tým domácích bojuje, byť to dnešní utkání mu dnes možná nevyšlo. My jsme si na začátku vytvořili relativně dostatečný náskok a v podstatě jsme potom utkání kontrolovali. Možná jsme měli výpadek v první části druhé třetiny, v první desetiminutovce této časti hry nás domácí zmáčkli a měli tam i šance. My jsme to ale přestáli a zápas jsme už potom v relativním klidu dohráli. Jsme strašně rádi za tři body.“