Vítkovice doma nestačily na Zlín

Ostrava - Hokejisté Vítkovic podlehli ve 47. kole extraligy Zlínu 2:5. Východomoravané naplno těžili z domácích chyb v obraně, útočník Ondřej Veselý pomohl Zlínu k třetí výhře v řadě dvěma góly a asistencí. Tři body (1+2) zaznamenal rovněž kapitán vítězů Petr Čajánek. Domácí už bez olympionika Michala Barinky prohráli teprve potřetí z posledních šestnácti kol.

Vítkovice proti Zlínu začaly rozmařile a jejich lajdáckost v defenzívě dala soupeři v úvodních minutách několik šancí. Skoro u všeho byl Čajánek. Už v první minutě po Kovářově zaváhání pálil do Šindeláře, pak si na něm znovu vylámal zuby ranou z úhlu. Do třetice už mu to ale vyšlo: v početní výhodě do brány zasunul puk, který po bombě Veselého neudržel Šindelář. Domácí si ani pak nedali říct.

Šedivý ve 13. minutě přihrál v obranném pásmu přímo na hůl Čajánkovi, který ho Veselému naservíroval na druhý gól. Zavčasu mohl odpovědět Huna, ze sóla ale Kašíka neprostřelil. Přestože Vítkovice od druhého dějství pořádně přidaly plyn, jejich 'den otevřených dveří' pokračoval. Leška hned v prvním střídání jel sám na Šindeláře, ale jeho blafák se neujal. Do sítě tak prošla až bomba Zámorského.

Domácí pak v přesilovce Šedivým a Húževkou spálili další gólové příležitosti, jejich otevřenou obranou proklouzl Veselý a v oslabení zvýšil už na 4:0. Ostravané se pak vydali z posledního, místo Šindeláře šel do branky Dolejš a navzdory komfortnímu náskoku Zlín zažil ještě velké nervy. Během 81 vteřin Sloboda s Kucserou snížili a domácí před Kašíkem spustili doslova uragán.

Kašík byl pod sprchou střel, kontaktní gól byl na spadnutí, ale tu největší možnost sám před brankářem pohřbil Němec. Patnáct minut před koncem puk za Kašíka přece jen dostal Burger, ale rozhodčí ho kvůli posunuté brance neuznali. Marné snaze Vítkovic dal ránu z milosti Köhler, který v 54. minutě v pádu doklepl puk za Dolejše a rozhodl.

Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Zlín (zdroj: ČT24)

HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 2:5 (0:2, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 29. Sloboda (Roman, Szturc), 30. Kucsera (Kolouch, Valčák) - 7. Čajánek (O. Veselý, Zámorský), 13. O. Veselý (Čajánek), 25. Zámorský (Leška, Köhler), 28. O. Veselý (Čajánek), 54. Köhler (Matějíček) Rozhodčí: A. Jeřábek, Hribik - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 5278.

Vítkovice: Šindelář (28. Dolejš) - M. Hruška, Kudělka, Sloboda, Kovář, Pastor, Stehlík, Štencel - Šedivý, Burger, Húževka - Huna, Roman, Szturc - J. Káňa I, Valčák, Strapáč - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Šimíček a Trnka.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Zámorský, Urbanec, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, Kubiš - Ondráček, Melenovský, P. Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Roman Šimíček (Vítkovice): "Zápas se podle mého názoru rozhodl už v první desetiminutovce, kdy jsme hráli velice špatně. Zlín nás zaskočil, my jsme nebruslili, hráli jsme bez puku a laxně. Zlín se dostal do dvougólového vedení. I když ve druhé třetině jsme se herně zvedli a dali dva góly, soupeř nám zase několikrát ujel a trestal naše chyby. Třetí třetinu už si Zlín kontroloval a vyhrál zaslouženě.

Juraj Jurík (Zlín): „Viděli jsme velice dobré utkání, v němž obě mužstva podala dobrý výkon. My jsme věděli o vítkovické síle a chtěli jsme se jim vyrovnat v bruslení, což se nám i podařilo. Rozhodující byla naše produktivita. Kašík nás v několika gólových situacích podržel, my jsme pak z protiútoků mohli dávat góly.“