Do semifinále se dostaly Pardubice, Prostějov, Opava a Nymburk

Jindřichův Hradec/České Budějovice - V semifinále Českého poháru basketbalistů se utkají Opava s Nymburkem a Prostějov s Pardubicemi. Nymburk jako obhájce prvenství potvrdil roli favorita proti Jindřichovu Hradci a zvítězil 102:69, ligoví vicemistři z Prostějova snadno vyřadili třetiligové Valašské Meziříčí po výhře 107:37.

„Byla to rozcvička, ale nechci říct, že to kluci odchodili,“ komentoval prostějovský rozehrávač Pavel Slezák zápas, ve kterém se soupeř střelecky prosadil až za stavu 0:19.

Nečekaně jednoznačný průběh měl duel Pardubic s Děčínem, ve kterém Východočeši vedli už v polovině druhé čtvrtiny o dvacet bodů (41:21) a v úvodu poslední části dokonce o 41 bodů (89:48). Děčín alespoň zmírnil debakl na 80:105.

Opava si v pohárovém čtvrtfinále spravila proti Ústí nad Labem chuť po dvou porážkách ve vzájemných zápasech v ligové soutěži. Slezané zvítězili 74:52. Severočeši hráli bez zraněného nejlepšího ligového střelce Kwamaina Mitchella.

„Jsem rád za postup, protože pro Opavu hrát semifinále poháru je první takový úspěch v této sezoně. I když to zítra bude Nymburk, půjdeme do toho, co nám budou síly stačit, a uvidíme, kam až můžeme dojít,“ řekl opavský kouč Petr Czudek.