Kometa v dohrávce přehrála Vítkovice

Ostrava - Tipsport extraliga má díky olympijským hrám v Soči přestávku, což ale neplatilo pro hokejisty brněnské Komety a Vítkovic. Tyto dva celky totiž absolvovali dohrávku 43. kola. Brno zvítězilo na ledě Vítkovic 3:1. Kometa celé utkání skvěle bránila a domácí si navzdory tlaku vytvořili jen minimum gólových šancí.

Brno vyhrálo potřetí v řadě, naopak Vítkovice oslnivá forma posledních týdnů opouští a potřetí z uplynulých čtyř utkání prohrály. Třetí nejlepší extraligová obrana dokonale pokryla vítkovickou ofenzivu, která je po Spartě naopak druhá nejsilnější.

Domácí celé utkání tlačili, tvořili hru, ale přes perfektní obranu Komety se prakticky neprokousali do jediné vyložené šance. S bezvadnou defenzivou a spolehlivým Trvajem stačilo hostům jen čekat na chybu.

První přišla v sedmé minutě, ale Kovářovu ztrátu puku za vlastní brankou Němec ještě nevyužil a trefil Dolejšův beton. Huna sice z protiútoku mohl kontrovat, ale stál příliš v úhlu a Trvaj ránu na bližší tyč pokryl. Sloboda měl ve 14. minutě naopak z mezikruží čas i zamířit, ale přestřelil. Kometa v 18. minutě soupeři ukázala, že v jednoduchosti je největší síla. Kempný pouze nahodil puk směrem k domácí brance, kde ho Dolejš ztratil z dohledu v klubku hráčů a pak už ho zahlédl až v síti.

Převaze Vítkovic i ve druhé části chyběl tah na bránu a místo před Trvajem končily jejich akce v rozích. Ani štěstí nebylo na ostravské straně. Čermák totiž nevinně vypadajícím nahozením se Stehlíkovou tečí kuriózně přeloboval Dolejše a hosté vedli o dva góly.

 Až ve 33. minutě domácí snad poprvé kombinací vyšachovali brněnskou obranu, Roman ideálně našel Svačinu a ten se po dvouzápasovém trestu vrátil do sestavy gólem. Jenomže dřív, než se Vítkovice stačily pokusit o vyrovnání, zapomněl bek Sloboda za zády Hrušku, který po Kubošově pasu ze sóla překonal Dolejše potřetí. Domácí ani pak žádný zázračný recept na prolomení brněnské obrany neobjevili, na Kometu naléhali zcela bezvýsledně. Jihomoravané nad Vítkovicemi potřetí v sezoně zvítězili.

Sestřih utkání Vítkovice - Kometa Brno (zdroj: ČT24)