Gymnázium v Jilemnici žije olympiádou

Sportovní gymnázium v Jilemnici žije olympijskými hrami v Soči. Deset reprezentantů, kteří hájí barvy České republiky, je totiž absolventy nebo studenty této školy.

Všichni mohutně povzbuzují u televizní obrazovky každého z nich. Napjatě jejich výkony sledují zejména jejich sourozenci, jako v případě rychlobruslařky Karolíny Erbanové. „Prožíváme každý závod,“ řekl její bratr Jiří Erban.

Velkou českou nadějí na zisk olympijské medaile byla smíšená biatlonová štafeta. Mezi nimi také Veronika Vítková a Jaroslav Soukup, kteří na jilemnickém gymnáziu studovali. Od začátku závodu se česká štafeta usadila v popředí, a tak nadšené povzbuzování všemi studenty bylo zřejmé. A stejně tak to bylo i doma v rodině Veroniky Vítkové. Její sestra Lucie Vítková říká: „Je to krásný pocit, jsem na ni moc pyšná a jsem za ni moc ráda.“

Biatlonová štafeta ve složení Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec dokázala proměnit sny mnoha generací ve skutečnost. Po nádherném výkonu všech získali stříbrnou olympijskou medaili, a stali se tak novými sportovními vzory všem svým následovníkům. A že jich v Jilemnici není málo.

Jilemničtí fandí olympionikům (zdroj: ČT24)