Znojmo se s Jihlavou protrápilo k bezbrankové remíze

Brno - Bez branek 0:0 zahájili jarní sezonu hráči Znojma, kteří berou bod za remízu s Jihlavou. Ta prodloužila čekání na venkovní výhru v nejvyšší soutěži už na 20 utkání. Znojmo začalo aktivně, v závěru pak iniciativu převzali hostující hráči.

Znojmo si v brněnském azylu vypracovalo první velkou šanci už ve čtvrté minutě. Vašíček našel přihrávkou za obranu rozběhnutého Crnkiče, bosenský záložník ale už byl hodně blízko před Blažkem a zkušený brankář mu zmenšil střelecký úhel.

Znojmo se přes větší aktivitu a územní převahu do vyložených střeleckých pozic nedostávalo. Na konci poločasu vyzkoušel Blažkovu pozornost tvrdou ránou Srb Reljič, posléze těsně nad pálil Lacko.

Studio fotbal (zdroj: ČT24)

Po změně stran byla mnohem nebezpečnější Jihlava. Její povedenou akci z 55. minuty zakončil Koloušek nepřesnou střelou. Záložník Vysočiny se za chvíli opět ocitl ve slibné příležitosti, ale pokusem doprostřed branky gólmana Hrubého nepřekvapil.

Domácí nakonec museli poděkovat za bod Hrubému, který v poslední minutě vyrazil Kosakovu skákavou střelu i následnou Kukolovu dorážku. Znojmo tak před pouhými osmi stovkami diváků ani napodruhé v tomto ročníku na Jihlavu nevyzrálo, a po podzimním debaklu 0:4 znovu vyšlo střelecky naprázdno.

1. SC Znojmo - Vysočina Jihlava 0:0

Rozhodčí: Jech - J. Paták, Ratajová. ŽK: Lacko - Kučera. Diváci: 805.

Znojmo: Hrubý - Helísek, Odehnal, Hnaníček, Mudra - Lacko, Buchta - Reljič (63. Cihlář), Haurdič (82. Liener), Crnkič - Vašíček. Trenér: Kalvoda.

Jihlava: Blažek - Mikula, Krejčí, Šourek, Vaculík - Marek, Koloušek (82. Jungr) - Masopust (71. Kosak), T. Kučera, Kukol - Harba. Trenér: Rada.

Leoš Kalvoda (Znojmo): „Bylo to typické jarní kolo, ani jeden tým nehrál v optimální pohodě a dělal mnoho chyb. V prvním poločase jsme byli opticky lepší, ale nějakou šanci jsme si nevytvořili. Ve druhé části fotbal opět pokulhával, byla tam řada nepřesností, a remíza je dle mého názoru zasloužená. Zklamaný jsem z útoku, který se prakticky do ničeho nedostal. Na druhou stranu obrana působila velice jistě a neudělala žádnou výraznější chybu. Bod bereme, snažíme se bodovat v každém zápase. Jako ztrátu tento výsledek neberu.“

Petr Rada (Jihlava): „Bylo to průměrné utkání, v podstatě se celý zápas nic moc nedělo. První poločas byl z naší strany špatný, v kabině jsme si k tomu také něco řekli. Chyběla tam aktivita a větší pohyb. Druhá část už byla daleko lepší, i když zase to nebyl nějaký dobrý výkon, se kterým bych mohl být spokojen. Je pravda, že nakonec jsme se dostali v závěru do velké šance, kterou jsme bohužel nedokázali využít. Je to začátek soutěže, jsem přesvědčen, že výkon týmu půjde nahoru a celkově si kádr sedne. Bod bereme.“