Volejbalistky Prostějova přišly s Olympem o neporazitelnost

Praha - Volejbalistky Prostějova přišly ve 25. kole o neporazitelnost v extraligové sezoně. Mistryně republiky z předchozích pěti ročníků porazil jejich největší rival Olymp, jenž šlágr kola prvního s druhým doma v Praze vyhrál 3:1 na sety.

Olympu se tak podařilo oplatit Prostějovu týden starou porážku z finále Českého poháru. Náskok Hanaček na prvním místě tabulky před Olympem se snížil na čtyři body, přesto si budou moci v sobotu v duelu proti Frýdku-Místku zajistit prvenství po nadstavbové části. V úvodních dvou setech se pokaždé dostal do několikabodového vedení Prostějov, domácím hráčkám se však podařilo otočit a sady získat 25:19 a 25:23.

Vývoj třetí sady byl dlouho vyrovnaný, až v jeho polovině Prostějov odskočil a po výsledku 25:20 snížil. Čtvrtá sada nicméně znovu patřila Olympu, jenž vedl 11:6, 19:13, a i když se mu v závěru mistryně dokázaly přiblížit, díky vítězství 25:21 si připsal cennou výhru.

„Jsem ráda, že jsme Prostějovu oplatily porážku z finále Českého poháru. Utkání mělo podobný průběh, akorát že jsme vyhrály již první set. Bojovaly jsme od začátku prvního setu. Kdybychom takhle hrály v Českých Budějovicích, tak jsme mohly vyhrát i tam,“ uvedla kapitánka domácího celku Iveta Halbichová.

Oba trenéři, Stanislav Mitáč z Olympu i prostějovský Miroslav Čada, vyzdvihli výkon domácí Kvapilové, jež se postarala o 23 bodů. „Dneska hrál Olymp lépe na útoku. My jsme měli problémy na přihrávce. Přesto, že jsme lépe přihrávali než Olymp, tak jsme se nedokázali prosadit na útoku. Udělali jsme velké množství chyb. Především kvůli špatné obraně jsme si dnes vyhrát nezasloužili,“ uvedl Čada.

Skupina o 1. - 5. místo:

Olymp Praha - Prostějov 3:1 (25:19, 25:23, 20:25, 25:21) Nejvíce bodů: Kvapilová 23, Hodanová 14, Mlejnková 10 - Carterová 19, Steenbergenová 15, Gambová 10.