Brňanky na USK nestačily ani popáté v sezóně

Brno - Basketbalistky USK a brněnského IMOSu se potkaly už popáté sezoně a i tento pátý zápas vyzněl lépe pro pražský tým: USK zvítězilo 90:83 a navázalo na nedávnou výhru ve finále Českého poháru. I v něm porazily své rivaly IMOS.

Brňanky zaznamenaly proti neporaženému suverénovi soutěže alespoň dílčí úspěch, když poslední čtvrtinu vyhrály 25:17. „Vyhráli jsme, takže musíme být spokojení. I když samozřejmě najdu chyby, hlavně v obraně. Ale zase jsme hráli kvalitně v útoku. Zápas tak musel být pro diváky velmi atraktivní, byla to dobrá reklama na basketbal, protože divák doma nesleduje, jak družstva brání, ale jak dávají koše. A těch bylo opravdu dost,“ řekla trenérka USK Natália Hejková.

Podle domácího kouče Jana Bobrovského se projevil širší kádr USK. „Diváci dnes viděli útočně laděný basketbal, naopak za své vzala trochu obrana na úkor střelby. Z naší strany jsme, myslím, měli více najíždět na koš než střílet z dálky. Holky bránila vždy vyšší hráčka. Rozhodovaly by pak fauly a mohlo to být ještě vyrovnanější,“ prohlásil trenér českého vicemistra.

Nejlepší střelkyní zápasu byla s 24 body Tereza Pecková, za USK dala o bod méně Kia Vaughnová. „USK měl lepší hráčky pod košem, bránit Kiu není určitě lehké. Výsledek je ale opět vyrovnaný, takže můžeme být s výsledkem spokojeni,“ řekla brněnská Alena Hanušová, autorka 17 bodů. IMOS zůstává na druhém místě nadstavbové skupiny A1.

Basketbalová liga žen - 6. kolo nadstavby:

IMOS Brno - USK Praha 83:90 (22:26, 43:49, 58:73)

Nejvíce bodů: Pecková 24, Hanušová 17, Jurčenková 12 - Vaughnová 23, Kat. Elhotová 16, Dubljevičová 13, Robinsonová 10.