Slovácko v Boleslavi neskórovalo a veze prohru 0:2

Mladá Boleslav - Karel Jarolím si před domácím publikem odbyl vítěznou premiéru, když jeho Mladá Boleslav i posedmé v řadě dokázala porazit Slovácko. Tentokrát Středočeši nad svým oblíbeným soupeřem zvítězili 2:0, když v každém poločase vstřelili po jedné brance. Po necelé půlhodině hry se trefil Kysela, v 79. minutě tři body pojišťoval Jan Chramosta.

V základní sestavě domácích oproti předchozímu utkání v Liberci chyběl Štajner, nahradil ho Magera a hned po 20 vteřinách se snažil o změnu skóre, ale jeho pokus ze střední vzdálenosti brankář Heča chytil. Boleslavští více drželi míč, jenže jejich souhru brzy narušilo zranění Janíčka, jehož na levém kraji obrany nahradil už po 18 minutách Bořil.

O devět minut později už se na hřišti radoval se spoluhráči z prvního gólu. Ščuk na útočné polovině zachycenou rozehrávkou hostů získal míč pro Davida Jarolíma, který počkal na Kyselův náběh po pravé straně, v ideální chvíli mu poslal kolmou přihrávku a krajní obránce domácího celku prostřelil Heču. Za dalších deset minut si Boleslavští chtěli gólovou akci zopakovat, ale Nešpora při zakončení zablokoval Košút.

Právě Nešpor s Chramostou po přestávce nevyužili několik nadějných šancí a poté o sobě v útoku poprvé dali výrazněji vědět i hosté. Střela Jaroslava Diviše z pravé strany na vzdálenější tyč šla v 62. minutě jen těsně vedle brány jeho boleslavského jmenovce Jakuba Diviše a nebezpečný byl i závar o čtyři minuty později.

Domácí trenér Karel Jarolím reagoval na pasivnější pasáž nasazením záložníků Zahustela se Štajnerem, a v 79. minutě Mladoboleslavští své vedení pojistili. Chramosta nejprve neproměnil sólo od poloviny hřiště, ale po následném rohu se k němu odrazil míč a tentokrát už Heču překonal. V závěrečné desetiminutovce ještě nebezpečně vypálil domácí Ščuk, avšak skóre 2:0 už se nezměnilo.

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)

Branky: 27. Kysela, 79. Chramosta. Rozhodčí: Orel - Pelikán, J. Paták. ŽK: Petr, Šumulikoski, Valenta, Rada (všichni Slovácko). Diváci: 2276.

Mladá Boleslav: Jakub Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Janíček (18. Bořil) - Ščuk, D. Jarolím - Chramosta, Magera (72. Štajner), Štohanzl - Nešpor (69. Zahustel). Trenér: K. Jarolím.
Slovácko: Heča - Kuncl, Rada, Košút, Šimko - Jaroslav Diviš, Šumulikoski (65. Havlík), Petr, Valenta, Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Karel Jarolím (Mladá Boleslav)"Musím říct, že Slovácko mě docela překvapilo. Nepřijelo jen čekat na naši případnou chybu, ale bylo aktivní směrem dopředu. Věděli jsme, odkud by nám mohlo hrozit nebezpečí, tedy od obou ofenzivních krajů, Doška vepředu a Petra pod ním. Chvíli nám trvalo, než jsme se s tím srovnali, navíc jsme museli brzo střídat, ale Bořil se s pozicí Janíčka vyrovnal celkem slušně. Postupně jsme se dostávali do hry, navíc se nám podařilo vstřelit branku. Přiznávám, že jsme chtěli vytvořit tlak na Slovácko přes jejich levou stranu, což se celkem i dařilo. Většinu nebezpečných situací jsme vedli přes naši pravou stranu, akorát jsme s nimi nedokázali naložit lépe a přidat druhý gól. Dlouho jsme se strachovali o výsledek, až po brance Chramosty jsme mohli být klidnější. Jsem spokojený se třemi body, ale co se týče způsobu hry, máme na čem pracovat."
Svatopluk Habanec (Slovácko): „Myslím, že jsme odehráli relativně slušné utkání, ale v některých fázích jsme nebyli tak zkušení jako domácí. Za stavu 1:0 jsme měli pár slibných šancí, vyrovnání bylo ve vzduchu, ale Jarda Diviš ani Libor Došek gól nedali, což rozhodlo. Pak se hrálo nahoru-dolů, což více vyhovovalo domácím, dostali jsme druhý gól a s utkáním už nešlo nic dělat. Boleslav má tak kvalitní tým, že bod by pro nás byl výhrou, ale nemáme ho. Uděláme vše pro to, abychom v domácím prostředí nahradili ztracené body.“