Dětská Porta v Krhově

První březnový víkend byl ve znamení Ostatků, plesů, Pochovávání bas a ne jinak tomu bylo i v kulturním domě na Krhově, kde oddíl Stopa ze Skalice nad Svitavou uspořádal 1. března 2014 již 27. ročník Dětské Porty a Counry bálu.

Dětská Porta je již několik let rozdělena do tří kategorií: Mladší do 15 let, 15 – 18 let a oddíly.

Protože rok od roku stoupá úroveň vystupujících kapel, šestičlenná porota měla spoustu práce. Nakonec však rozhodla následovně: První místo v mladší kategorii vyhrály Berušky ze Zušky, druzí byli Dvořáci a třetí Čiperky, ve starší kategorii obhájila loňské prvenství VEKA, druzí byly Pružiny a třetí Fantazie. V kategorii oddíl vyhrály Rosničky, druhá byla domácí Stopa.

Dětská Porta - Krhov
Zdroj: ČT24/Martina Nejezchlebová

Porota, které předsedala paní Stanislava Matušková, se rozhodla, že udělí ještě specielní cenu  poroty. Tu dostaly Oliveros Mariachi a Ještěrky ve skupinách a Nikolka Dvořáková ze skupiny Dvořáci. Nesmíme zapomenout na cenu diváků, kterých hlasovalo 147. 

První místo v kolektivech získala skupina Pružiny. Toto seskupení uslyšíme v létě na Festiválku bez Bojů a válek v Boskovicích.

Dětská Porta - Krhov
Zdroj: ČT24/Martina Nejezchlebová

Hosty letošního ročníku byla skupina Mariachi Espuelas. 

Večer jsme si mohli zatancovat na Country bálu, kde hrála naše oblíbená skupina TRNÍ.

Nechybělo ani předtančení, které si připravili „staršáci“ oddílu Stopa se svými kamarády.

A jak už  tomu bývá, po bohaté tombole se i tentokrát všichni zúčastnění dočkali Nočního překvapení. Sotva dohasl Olympijský oheň, mohli jsme i u nás na Krhově přivítat Olympijské medailisty, škoda jen že byli v přestrojení pořadatelů, ale snad i tak jsme si zopakovali tu skvělou atmosféru při jejich fantastických výkonech v Soči a tímto jim i my dodatečně gratulujeme.

Dětská Porta - Krhov
Zdroj: ČT24/Martina Nejezchlebová

Za rok AHOJ Stopa Skalice nad Svitavou.

Text - Věra Valnohová, Foto - Martina Nejezchlebová; Krhov

Zaslal Luboš Sušil, Boskovice

Vydáno pod