Rozhodne jeden duel. Mám tyhle zápasy rád, těší se Ručinský na Slavii

Ostrava – Bude to zápas o všechno. Celosezonní dřina přinese nebo nepřinese ovoce v jediný okamžik v 52. kole. Pozdní finiš hokejistům Litvínova ve Vítkovicích bodový zisk nepřinesl a Severočeši se po prohře 1:3 chystají na rozhodující bitvu o předkolo play-off. Vítěz pátečního přímého souboje mezi Slavií a Litvínovem doplní už jistou devítku účastníků letošních vyřazovacích bojů.

Litvínov potřebuje v pátečním duelu na Slavii získat o bod více než soupeř, aby místo předkola play-off nezůstal viset jen ve skupině o udržení, ve které by mu vzhledem k vysokému náskoku na předposlední Kladno už o nic nešlo.

„Sami jsme se do té situace dostali a co jsme si uvařili, si taky sníme. Jeden zápas rozhodne o celé naší sezoně, ale takový je hokej. Já osobně mám tyhle zápasy rád a těším se na to,“ řekl Ručinský. „Pro diváky to asi ke koukání moc nebude. Bude to spíš boj o každý centimetr ledu, takové upracované. Jako bývají sedmé zápasy v play-off. Připravíme se na to a odevzdáme tam všechno,“ dodal.

Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Litvínov (zdroj: ČT24)

Ani vítězství ve Vítkovicích by s ohledem na výhru Slavie nad Karlovými Vary pro Vervu nic nevyřešilo. Závěrečný zápas by rozhodoval tak jako tak, ale Litvínovským v něm mohl stačit jediný bod. „Přiznám se, že jsme vývoj na Slavii vůbec nesledovali. Chtěli jsme být soustředění na náš výkon. Byli jsme v Ostravě už o den dříve, ale půlku zápasu to byl z naší strany takový matný výkon bez bruslení a pohybu,“ přiznal Ručinský.

Zlepšený výkon hostů vedl ve druhé polovině zápasu už jen ke snížení. I když za stavu 1:2 byli v tlaku a měli další šance, vyrovnat už se jim nepovedlo. „Postupně se naše hra zlepšovala. V třetí třetině jsme to zjednodušili a měli jsme i tlak, ale bylo to takové sterilní a bez gólů. Jeden jsme pak dali, ale to bylo málo. Vítkovice si za tu první půlku utkání vyhrát zasloužily,“ řekl Ručinský.