O doprovodný program České televize na knižním veletrhu byl zájem

Letošní knižní veletrh v Ostravě poskytl prostor pro prezentaci České televize. Atraktivní ediční počiny jsme nabízeli na prodejním stánku i na besedách a autogramiádách. Letos byl o tato setkání s hlavními aktéry pořadů a autory knižních publikací velký zájem. Na své si přišli malí i velcí čtenáři i diváci České televize, protože v nabídce byly knižní podoby jejich oblíbených pořadů.

Hned na samém začátku upoutala Maria Procházková ukázkami ze své knížky Slovíčka. Tahle srozumitelná vysvětlení slov cizího původu mají svoje místo na ČT:D a vyhledávají je nejen děti samotné, ale i jejich učitelé. Linda Rybová a Kateřina Winterová propagovaly knížku Vaříme podle Herbáře, Petra Braunová a Helena Voldánová vysvětlovaly, jak zjistit své Tajemství rodu… Děti, které přišly na veletrh, obléhaly stánek při setkání s Janou Zajacovou. Nad knížkou dobrých nápadů podle stejnojmenného pořadu Šikulové si vyzkoušely, jak hbité a šikovné jsou ony samy.

Dnes už je 4. Knižní veletrh v Ostravě minulostí. Sotva vystavovatelé sklidili stánky, začali pořadatelé plánovat další ročník. Chtějí na něm dát ještě více prostoru pro setkávání s autory knih a protagonisty příběhů nebo našich televizních pořadů.