Až do konce léta bude uzavřená cesta z Ostravy do Karviné

Ostrava - Do konce srpna bude uzavřena hlavní cesta z Ostravy do Karviné. Ředitelství silnic a dálnic bude totiž na frekventované silnici I/67 opravovat most u Dolu ČSA. Z Ostravy do Karviné se řidiči dostanou jen po téměř dvacetikilometrové objížďce. A i její část by se měla během příštích dvou měsíců začít opravovat.

Ředitelství silnic a dálnic rozhodlo nechat v jednom směru silnici průjezdnou, a to z Karviné do Ostravy. Provoz tam řídí semafory. Zákaz vjezdu v opačném směru, tedy z Ostravy do Karviné, neplatí pro vozidla městské hromadné dopravy a záchranáře. Ostatní musejí jet do Karviné objížďkou přes Horní Suchou a Karvinou-Louky.

Redaktor Radek Wiglasz uvedl, že při uzavírce dnes asistovali policisté. Řidiče, kteří nerespektovali zákaz, nepokutovali, ale jen jim domluvili. Zítra už prý tak benevolentní nebudou.

Důvodem dlouhodobé uzavírky je velmi špatný stav mostu. Povrch se musí mimo jiné celý vyfrézovat. Současně s touto opravou zahajuje Ředitelství silnic a dálnic také frézování silnice z Českého Těšína do Karviné, po které vede část objížďky z Ostravy do Karviné. Oprava mostu by měla skončit nejpozději do 31. srpna.

Vydáno pod