Černá křídla tentokrát Orly udolala 4:3

Znojmo - Hokejisté Znojma chtějí ve své třetí sezóně v mezinárodní soutěži EBEL konečně prolomit prokletí čtvrtfinále. Ve třetím utkání čtvrtfinále ale s Linzem doma prohráli 3:4 a rakouský soupeř se v sérii hrané na čtyři vítězství ujal vedení 2:1.

Doposud všechny zápasy s Linzem v playoff měly společné vysoký počet gólů a drama až do konce. A výjimkou nebyl ani třetí souboj, který se přesunul na led Orlů. Už v první třetině dokázal rakouský tým na góly Adama Havlíka a Zdeňka Blatného vždy brzy odpovědět. Filipa Čecha, který nastoupil jako jednička, překonal Moran a Lebler.

„Ty rychlé góly, které dostaneme hned potom, co se dostaneme do vedení, to nás sráží. Navíc tohle je už třetí zápas s naprosto stejným průběhem. Snažíme se na střídání soustředit, hrát zodpovědně, ale přesto chybujeme,“ posteskl si nejproduktivnější hráč Orlů v playoff Michael Kolarz, který si v utkání připsal jednu asistenci.  

Rozhovor s Michaelem Kolarzem (zdroj: ČT24)

Černá křídla  šla díky Ulmerovi na začátku druhé části dokonce do vedení a poté vsadila na tvrdost. V rozpětí šesti minut poslali Rakušané likvidačními zákroky do kabin Podešvu i Havlíka. Zranění svých parťáků z útoku dokázal ještě gólově v čtyřiačtyřicáté minutě potrestat Peter Pucher, na závěrečnou branku Leahyo už ale Orli odpověď nenašli.

No comment: Fauly na Martina Podešvu a Adama Havlíka (zdroj: ČT24)

„Není důvod k panice. Je to playoff, stát se může vše a my potřebujeme nyní sérii otočit v náš prospěch. Zatím jsme neprohráli celou válku, ale jen jednotlivé boje. Musíme se koncentrovat na další utkání, ve kterých musíme hrát mnohem disciplinovaněji,“ má jasno znojemský trenér Jiří Režnar.

Rozhovor s trenérem Jiřím Režnarem (zdroj: ČT24)

Boj o semifinále může Znojmo srovnat už v pátek. Pro úspěch na rakouském ledě bude ale klíčový i zdravotní stav zraněných hráčů. 

Orli Znojmo – EHC Blafl Wings Linz 3:4 (2:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Havlík (Thomas, Štach), 18. Blatný (Lattner, Kolarz), 44. Pucher (Štach, Sýkora) – 11. Moran (Ulmer, Macdonald), 19. Lebler (Murphy), 31. Ulmer (Lebler, Moran), 56. Leahy (Murphy, Hisey).

Rozhodčí: Erd, Dremelj – Dreier, Johnston. Vyloučení: 7:5, navíc Kozek a Spannring (oba LIN) 5 minut + DKU. Využití: 3:2. Diváci: 3003. Střely na branku: 45:46. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

ORLI ZNOJMO: Čech – Bořuta, Kolarz, Müller, Štach, Thomas, Sova, Magovac – Blatný, Sýkora, Lattner – Podešva, Pucher, Havlík – Beroun, Bartoš, Šeda – Procházka, Fiala, Novák – Špaček. EHC LIWEST Black Wings Linz: Ouzas – Murphy, R. Lukas, MacDonald, Hedlund, Dorion, Mitterdorfer, Mayr, Fechtig – Lebler, Moran, Ulmer – Kozek, Hisey, Leahy – Baumgartner, Oberkofler, Iberer – Spannring, P. Lukas, Macierzynski.