Rozjeté Slovácko zastavila Příbram

Příbram - Netradiční střelci zajistili fotbalistům Příbrami výhru 3:2 nad Slováckem v duelu 22. kola první ligy. Hosté sice vedli po brance Kerbra, ale dva čekatelé na gól Krbeček s Mišůnem a jarní kanonýr Řezníček skóre otočili. Slovácko už jen snížilo Valentovým parádním přímým kopem ze 40 metrů.

Slovácko v úvodu potvrzovalo dobrou formu a pohodu, kterou podpořila poslední výhra 5:0 nad Brnem. Už ve 3. minutě skvěle zakombinovalo, když Diviš uličkou volnil Kuncla, který se sám řítil do vápna a ještě našel Kerbra, pro nějž nebyl problém trefit odkrytou branku.

„Oni udělali chybu, nevystoupili s Jardou Divišem, ten mi to skvěle dal a pak už to bylo jednoduché předložit míč Milanovi Kerbrovi,“ popsal akci Martin Kuncl. „Začali jsme dobře, rychle jsem vedli, domácí se nás báli, ale my toho nedokázali využít, protože jsme si přijeli zahrát jen takový impotentní fotbáleček bez bojovnosti,“ kritizoval trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

Domácím trvalo čtvrthodinu, než se z rychlého nástupu Slovácka oklepali. Pomohlo jim i zaváhání hostující obrany, která podcenila dlouhý nákop brankáře Hrušky. Řezníček se tak dostal do slibné šance, ale na poslední chvíli mu míč od hlavy odboxoval brankář Heča.

Příbram však šance povzbudila a o dvě minuty později bylo srovnáno. Pilíkův rohový kop prodloužil Zápotočný a Krbeček zblízka propálil Heču. Příbramský univerzál se tak v lize trefil poprvé po téměř 19 měsících a 35 zápasech.

„Byl to takový gól z ničeho, při kterém se mi povedlo na poslední chvíli zareagovat a trefit brankáře tak, že se od něj míč odrazil do branky. To nám hodně pomohlo,“ řekl Tomáš Krbeček, který čekání na gól příliš neprožíval. „Teď mám jiné úkoly než střílet branky. Pro mě je hlavní, abychom sbírali body, proto mě těší, že jsem mohl pomoci k důležité výhře,“ dodal.

Od té doby byla Příbram lepším týmem a dostávala se do dalších příležitostí. Hned po čtyřech minutách byl po Mašánově přihrávce v šanci nejlepší jarní střelec Příbrami Řezníček, ale pálil nad. Podobně se mu vedlo v 35. minutě. Následně se změnil v nahrávače, ale jeho střílený centr minul v jasné šanci Pilík.

Studio fotbal (zdroj: ČT24)

Vedení pojistil Řezníček

Ani po změně stran se Slovácku nedařilo dostat do rytmu, a tak Příbram skóre otočila. V 60. minutě vyslal Mašán uličkou do útoku levého obránce Mišůna, který z úhlu propálil Heču. Jako by se mu ani nechtělo věřit, že právě on poslal Příbram do vedení, jelikož se trefil v lize podruhé v kariéře a poprvé od srpna 2008 a 64 zápasech.

„Je pravda, že jsem tomu nevěřil. Byla to totiž takové polostřela, polopřihrávka. Ale brankáři to prolezlo mezi nohama,“ popisoval Mišůn. Vedení domácích pak ještě pojistil Řezníček, který vyhrál souboj se dvěma protihráči a z velkého úhlu prostřelil Heču mezi nohama. Vstřelil už svůj čtvrtý jarní gól.

Jenže hned vzápětí si vybral slabší chvilku domácí gólman Hruška, kterého nachytal Valenta a z přímého kopu ze 40 metrů ho přeloboval. Víc už ale Slovácko nestihlo, Doškův technický pokus skončil těsně vedle.

„Zbytečně jsme si ten zápas dvakrát zkomplikovali lacinými góly, ale bylo důležité, že jsme měli touhu zápas zvrátit na naši stranu. Jsou to pro nás hrozně důležité tři body s velice kvalitním soupeřem,“ řekl trenér Příbrami Petr Čuhel.

1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 3:2 (1:1)

Branky: 21. Krbeček, 60. Mišůn, 69. Řezníček - 3. Kerbr, 71. Valenta. Rozhodčí: Jílek - Gallo, Vysloužil. ŽK: Mašán, Slepička - Heča, Reinberk, Došek, Kuncl.

Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - T. Pilík, Krbeček, Mašán (61. Stratil), Volešák (74. Tarczal), Zeman - Řezníček (83. Slepička). Trenér: Čuhel.

Slovácko: Heča - Kuncl, Rada, Mezlík, Reinberk (88. Trousil) - Šumulikoski - Diviš, Havlík (70. Trávník), Valenta, Kerbr (74. Ondřejka) - Došek. Trenér: Habanec.

Petr Čuhel (trenér Příbrami): „Jsou to pro nás hrozně důležité tři body s velice kvalitním soupeřem, který měl na jaře velmi dobrou formu. Jen mě mrzí, že jsme si utkání dvojnásobně zkomplikovali rychle inkasovanou brankou a pak rychlou kontaktní brankou, kdy jsme se zbytečně dostali do hektického závěru. Oba góly navíc byly laciné. Brankáři Hruškovi tu snižující branku ale nebudu nijak vyčítat. Bylo to dobře kopnuté a najednou to měl v brance, to se prostě stane. Je dobře, že nás nepoložil rychlý gól v úvodu a že na nás byla vidět vůle zápas otočit.“

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): „Vstoupili jsme do utkání dobře, dali jsme rychlý gól a prvních 15 minut jsme domácím téměř nepůjčili míč, jenže jsme hráli opatrný fotbáleček bez efektu a vpředu jsme byli impotentní. Domácí jsme nakopli tím, že jsme nepokryli standardku, pak jsme nechali jejich beka jít šedesát metrů až do gólu. Bylo tam spoustu špatných věcí a ještě bez bojovnosti. Na tento zápas musíme rychle zapomenout. Předchozích pět jarních zápasů jsme odehráli ve stejné sestavě, teď jsme museli udělat kvůli kartám tři změny a projevilo se to na nás víc, než jsem si myslel. Je to škoda, protože Příbram se nás v úvodu hodně bála, jenže my toho nebyli schopní víc využít a chtěli jsme si jen zahrát fotbálek.“

Vydáno pod