Čeká nás nejnáročnější víkend, říká vedoucí brněnského sportu

Takový víkend, jaký je před námi, brněnská redakce sportu ještě nezažila. Nedělní odpoledne bude zatěžkávací zkouškou pro desítky lidí i pro televizní techniku. Sešlo se totiž několik sportovních událostí, které je všechny potřeba zaznamenat a zdokumentovat. Pro fanoušky euforie, vedoucí sportovní redakce Jaroslav Kříž v práci neřeší nic jiného.

Tři zápasy nejvyšší fotbalové soutěže a dva semifinálové zápasy o titul hokejového mistra. To je nabídka pro sportovní fanoušky na nedělní odpoledne. Fotbal se bude hrát v Brně, kde pro tentokrát domácí Znojmo bude hostit jindy domácí Brno, v Jihlavě, kam přijede bojovat o ligové body Mladá Boleslav a na Slovácku, které bude hostit pražskou Spartu. „Všechny zápasy musíme zaznamenat, sestříhat z nich reportáže a ty odeslat na ČTsport,“ vypočítává Jaroslav Kříž.

Komplikovanější situace ale bude čekat redakci na hokeji. Do semifinále vyřazovací části postoupila Kometa i Zlín. Ovšem každý zvlášť. Situace po základní části se navíc vyvinula tak, že oba týmy začínaly svoji sérii na hřištích soupeřů a doma budou hrát současně. „Na každé utkání budeme potřebovat sedm kameramanů, na jednom přenosu se ale bude podílet celkem asi 30 lidí, “ říká Jaroslav Kříž. „Kromě kameramanů to budou redaktoři, komentátoři, zvukaři, osvětlovači a obsluha přenosových vozů.“

I když oba zápasy nezačínají ve stejnou chvíli, pro samotný přenos to nebude mít velký vliv. V Brně budou vysílání zajišťovat dva přenosové vozy, podobně jako ve Zlíně. Tam bude k dispozici i vůz, kterému se říká „brankovky“. Jeho součástí jsou brankové kamery, které pomáhají i rozhodčím v případě sporných momentů. „Na všechny tyto přenosy a záznamy budeme potřebovat 17 kameramanů. Na pomoc nám musí přijet i lidé z ostatních studií. Nepamatuji si, že bychom podobně hektickou neděli někdy v minulosti zažili,“ uzavírá vedoucí sportovní redakce.

Vydáno pod