Bílí tygři proti dorostencům Komety vystrčili drápy a slaví titul

Brno – Extraliga staršího dorostu už zná své mistry. Zlaté medaile si v Brně převzali Bílí Tygři z Liberce, kteří porazili domácí Kometu 4:2 a v sérii zvítězili 2:0.

Liberec chtěl po domácí výhře 6:2 v sérii hrané na dvě vítězství o titulu rozhodnout už v Brně. Dobrý start Kometa Bílým Tygrům usnadnila chybou v rozehrávce, po které Babec bekendovou střelou propasíroval puk mezi Slavíčkovy betony. Domácí se ale nevzdali, o dvě minuty později zúročil své extraligové zkušenosti šikovnou přihrávkou Pavel Jenyš a Dymáček měl dost místa, na to zamířil přesně.

Rozhovor se Zdeňkem Králem a Filipem Pešánem (zdroj: ČT24)

Podobný scénář měla i druhá třetina. V její polovině prokázal po Pirochtově nahození důraz na brankovišti Solenský a Tygři byli znovu o krok napřed. I tentokrát ale Kometa záhy našla sílu ke gólové odpovědi. Boltvan zavezl puk za branku a Jenyš v kleku našel odkrytý růžek.

Rozhovor s Pavlem Jenyšem (zdroj: ČT24)

Když už se schylovalo k prodloužení, Tygři vystrčili drápy znovu a tentokrát bylo jejich škrábnutí pro brněnské naděje smrtelné. Zdeňku Královi jen stačilo přesně nastavit hokejku a titul se začal blížit k Ještědu. Brno to ještě zkusilo v šesti, když ale nedokázal vyrovnat ani Hájek, Matouš Bělohorský dovezl puk až do pozice, odkud přesnou trefou do prázdné branky definitivně potvrdil libereckou radost. Bílí Tygři zvítězili 4:2 a poprvé v klubové historii dostali v kategorii staršího dorostu na krk zlaté medaile. Domácí Kometa se musela spokojit se stříbrem. 

Druhé finále hokejové extraligy staršího dorostu (zdroj: ČT24)

HC Kometa Brno – TJ Bílí Tygři Liberec 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 17. Dymáček (Jenyš, Zbořil), 36. Jenyš (Boltvan) – 15. Babec (Klinger, Sviták), 32. Solenský (Pyrochta, Klinger), 57. Král (Gecko, Husa), 60. Bělohorský. Rozhodčí: Trombík, Mrkva - Adamec, Štěpán. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 264. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.