Šachový turnaj v Boskovicích

Každý třetí čtvrtek od října do dubna patří velký sál Domu dětí a mládeže v Boskovicích šachovým nadějím. Nejinak tomu bylo i dvacátého března. Turnaje jsou všechny stejné, přesto byl ten březnový zcela ojedinělý a vyjímečný. Čím? Rekordní účastí. K černobílým šachovnicím tentokrát usedlo 34 soutěžících v královské hře z Jevíčka, Kunštátu, Lipovce a Boskovic. Startovaly i tři dívky.

Na regulérnost a dodržování pravidel dohlížel dlouholetý vedoucí šachového kroužku DDM a člen Klubu Makkabi Milan Boháček. 

Téměř po tříhodinovém soupeření mohl Milan Boháček vyhlásit výsledky: „Dnes jsme zde měli velmi pěknou účast. Doufám, že se většina z Vás objeví i na posledním turnaji v dubnu, kdy předáme putovní pohár plný sladkostí. Vítězem se dnes stal Jakub Probošt z Makkabi Boskovice.“

Druhé celkové místo a první v kategorii mladších vybojoval Ondřej Doležel z ŠK Kunštát. Celkově třetí a druhý ve starších skončil Richard Hanuška z Makkabi Boskovice. Celkově čtvrtý a třetí ve starších Jakub Loubal z Makkabi Boskovice. Celkově osmý a druhé pořadí v mladších získal Vojtěch Gloser z Jevíčka, celkově deváté místo a třetí v mladších obsadil Adam Rozbořil též z Jevíčka.

„Připomínám v dubnu závěrečný turnaj s vyhodnocením celého seriálu a předáním putovního poháru,“ zazněla do radostného štěbetání závěrečná slova Milana Boháčka.

Luboš Sušil, Boskovice