Occamova břitva se vrací na televizní obrazovku

Pondělní večery na Jedničce patří kriminálkám. V pondělí 14. dubna 2014 nabízí ostravská televizní produkce divákům České televize reprízu thrilleru Occamova břitva se Zuzanou Stivínovou a Ondřejem Sokolem v hlavních rolích.

Příběh manželského páru, který se shodou okolností stane svědkem vraždy, nazvaný Occamova břitva, se natáčel v Ostravě a jejím nejbližším okolí. Režisér Dan Svátek před dvěma lety v rekordní době dvanácti dní odvedl s herci a s celým týmem neuvěřitelnou práci, která přinesla dobrý ohlas u diváků a také porotců na festivalech. Hned ve třech kategoriích byla Occamova břitva nominována na Zlatou nymfu na mezinárodním televizním festivalu ve francouzském Monte Carlu. Letos bude usilovat o vavříny na Finále Plzeň nebo na mezinárodním festivalu detektivních filmů v Moskvě. Uchází se také o cenu Českého filmového a televizního svazu Trilobit.

Vedle hlavní dvojice se ve filmu objeví další známé tváře: Norbert Lichý, Hynek Čermák, Martin Stránský, Jan Plouhar, Ivan Franěk, Vladimír Polívka a další. 

Když jsme se zeptali Zuzany Stivínové, jak by Occanovu břitvu charakterizovala, uvedla: „Je to o obyčejném lidském srabáctví. Dva lidé, jejichž vztah je v tu dobu už docela narušený, se rozhodnou neohlásit zločin, který viděli. Zpětně je to samozřejmě dožene a ocitnou se v situaci, která pro ně žádné bezbolestné řešení nemá.“

Přesvědčte se sami, v pondělí 14. dubna na ČT1 ve 20:00 hodin.

www.ceskatelevize.cz/occamovabritva