Fanoušci Komety blokovali dopravu, policie zajistila osm lidí

Brno - Asi stovka fanoušků hokejové Komety po sobotní prohře s pražskou Spartou blokovala dopravu na tramvajovém uzlu před brněnským vlakovým nádražím. Zasáhla proti nim policie, osm lidí zajistila kvůli podezření z přestupku. Ostatní fanoušky vytlačili policisté mimo kolejiště. Nikdo při zásahu nebyl zraněn.

Fanoušci shromáždění před nádražím se provinili tím, že blokovali tramvaje, a navíc nereagovali na výzvy policistů. Zprvu skandovali hesla na podporu Komety a proti Spartě, pak se jejich pokřiky obrátily také proti policii. Osm lidí proto policie zadržela. „Jinde v Brně problémy nebyly,“ dodala policejní mluvčí Petra Vedrová.

Kometa v sobotu promarnila šanci postoupit do finále playoff extraligy. Sparta si výhrou 5:2 vynutila rozhodující sedmý semifinálový zápas, který se bude hrát v pondělí v Praze.

K drobným výtržnostem přitom došlo už minulý týden v neděli. Tehdy brněnští fanoušci vítězství ve třetím zápase slavili mimo jiné i koupelí v kašně na Moravském náměstí, kde jsou všechny zápasy Komety živě přenášeny na velké obrazovce. Toto vodní dílo je podle tvůrců alegorií umírněnosti - do té ale měly oslavy modrobílé šlechty poměrně daleko.