Dálnici D1 zablokovala nehoda pěti osobních aut

Ostopovice - Pět osobních aut se srazilo krátce po poledni na brněnské dálnici D1 nedaleko Ostopovic. Nehoda, při které se dva lidé těžce zranili, odpoledne zablokovala dopravu. Při úklidu vozovky na 190. kilometru pomáhaly dvě hasičské jednotky. O půl druhé odpoledne se kolona začala pomalu rozjíždět, nyní už je dálnice průjezdná.

Příčina neštěstí není zatím známa. Nehoda se stala v místě, kde dochází k opravě dálnice. Kvůli velikonočním prázdninám byla doprava v místě velmi hustá. Podle informací zdravotníků se těžce zranili dva dospělí.

„Těžká poranění utrpěli muž a žena. Oba převezly sanitky do nemocnice v Brně-Bohunicích,“ řekla mluvčí záchranářů Barbora Zuchová. Další čtyři lidé vyvázli z havárie s oděrkami a pohmožděninami. V koloně pak došlo ještě k několika drobným nehodám. Bezprostředně poté se na místě utvořila devítikilometrová kolona, která se o půl druhé začala rozjíždět jedním pruhem.

Ve stejném místě, ale ve směru na Prahu, se později stala ještě jedna méně vážná nehoda. „Patrně havarovali řidiči, kteří se nevěnovali řízení, ale sledovali místo neštěstí,“ dodal policejní mluvčí Pavel Šváb. Tato kolize se obešla bez zranění.