Víkendová bilance jižní Moravy: 7 opilých řidičů a 7 pod vlivem drog

Brno - Policisté napříč republikou kontrolují řidiče, kteří po velikonoční pomlázce usedli za volant. Největší nápor čekají odpoledne, kdy se většina lidí bude po prodlouženém víkendu vracet domů. V terénu jsou na jihu Moravy desítky policistů, kteří jen o víkendu zaregistrovali 14 případů řízení pod vlivem alkoholu nebo drog.

V sobotu a neděli bouralo na jihomoravských silnicích 34 řidičů, za 4 nehody mohl alkohol. Celkově policisté o víkendu evidují 7 příkladů řízení pod vlivem alkoholu a 7 případů, kdy řidič usedl za volant pod vlivem drog. Nejvíce „hříšníků“ dopadly hlídky přímo v moravské metropoli.

Policisté dnes zůstanou na kontrolních místech až do večera. Dopravní špičku očekávají až odpoledne. Například u brněnského výstaviště dopoledne policejní hlídky rozdávaly poctivým řidičům nealkoholické pivo. Při namátkové kontrole ale odhalily i řidiče pod vlivem alkoholu a jednoho, kterému vyšel pozitivní test na drogy.

Na dopravní kontroly se musí řidiči připravit i zítra, kdy v úterý ráno budou policisté kontrolovat, zda řidiči nemají v krvi zbytkový alkohol.

Z více než tří desítek víkendových dopravních nehod byla nejzávažnější nehoda autobusu s osobním autem, kterou nepřežila řidička osobního vozu. Na několik hodin havárie zablokovala hlavní tah z Brna na Svitavy, policisté museli dopravu odklonit přes Krhov a Lysice. Zasahoval i vrtulník. V autobuse cestovalo asi 20 lidí.