Na Hodonínsku se srazil autobus s autem, zasahoval vrtulník

Rohatec (Hodonínsko) - Osobní automobil se dnes odpoledne srazil nedaleko Rohatce na Hodonínsku s autobusem. Podle prvotních informací se zranilo pět lidí, žádné zranění by však nemělo být těžké, informovala mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová. Na místě zasahoval vrtulník, který přepravil do nemocnice poraněné dítě z osobního auta.

Nehoda se stala okolo třetí hodiny odpoledne na hlavním tahu z Uherského Hradiště do Hodonína. "Automobil se srazil s autobusem. Potom ještě do jednoho z vozidel lehce ťuklo
další auto," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský. Při nehodě se zranilo pět lidí.

„Máme u dítěte podezření na středně těžké zranění,“ sdělila Zuchová, podle které vrtulník poraněné dítě přepravil do brněnské nemocnice. Příčinu nehody vyšetřuje policie. Místo havárie zůstalo průjezdné jedním jízdním pruhem, navečer hasiči odklidili poslední zbytky po nehodě.

Ke srážce autobusu s osobním autem došlo o víkendu také nedaleko Bořitova na Blanensku. Nehodu nepřežila řidička osobního vozu a havárie na několik hodin zablokovala hlavní tah z Brna na Svitavy. Na místě taktéž zasahoval vrtulník.