Zlín je blízko titulu. Zvítězil i v Brně

Brno - Hokejisté Zlína vyhráli ve třetím finále playoff extraligy na ledě Komety Brno 4:1 a jsou krok od mistrovského titulu. V sérii vedou 3:0 a již v úterý mohou slavit druhý extraligový triumf v klubové historii. Dvěma góly se na výhře hostů podílel Filip Čech.

Kometa v předešlých dvou finálových zápasech nedokázala skórovat, dnes se ale domácím podařilo překonat Kašíka ve zlínské brance velmi rychle. Pivko vystihl Zámorského rozehrávku a zajistil Brnu vedení již po patnácti sekundách. Vyprodaná Kajot arena hnala domácí do útoku a Zlín byl v hluboké defenzivě. Druhý gól ale nedokázali přidat Zohorna, Tomáš Svoboda ani Jakub Svoboda a v 15. minutě toho Kometa litovala. Čech dorazil za Čiliakova záda Zámorského střelu od modré a bylo vyrovnáno.

V závěru první třetiny mohl po individuální akci zajistit hostům vedení Kubiš, ale slovenský brankář Brna jeho pokus zlikvidoval. Ve 23. minutě již Zlín vedl a opět u toho byl Zámorský. Tečovaná střela elitního beka hostů skončila za Čiliakovými zády.

Vyrovnat mohl Mrázek nebo Pivko, ale prosadili se opět Berani. Vedení dodalo Zlínu ještě větší sebevědomí, navíc na domácích bylo vidět, že obrat v dobře rozehraném zápase je poznamenal. V 35. minutě se po rychlé kombinaci druhé formace prosadil Köhler a přiblížil Zlínu třetí výhru v sérii.

Kouč Kýhos se na nepříznivý stav pokusil zareagovat změnami v sestavě, najít recept na pozorného Kašíka se ale domácím nedařilo. Snížit nedokázal ani Hanzlík, který po zranění v semifinále se Spartou v bojích o titul nastoupil poprvé.

Tři minuty před koncem se Kometa rozhodla riskovat bez brankáře, zdramatizovat duel se jí ale nepovedlo. Naopak sama počtvrté inkasovala, druhý gól v zápase dal Čech.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Pivko - 15. F. Čech (Zámorský, Holík), 23. Zámorský (F. Čech, Holík), 35. Köhler (Balaštík, Leška), 60. F. Čech (Čajánek). Rozhodčí: A. Jeřábek, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

Brno: Čiliak - Žižka, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa - H. Zohorna, Čermák, Pivko - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Jakub Svoboda, Koreis, J. Hruška - Vondráček, P. Mrázek, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Zlín: Kašík - Zámorský, Urbanec, Marušák, Kotvan, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Vydáno pod