Zlín opět neinkasoval, Kometu přehrál i ve druhém finále 3:0

Zlín - Brankář Zlína Libor Kašík se opět blýskl vychytanou nulou a domácí hokejisté slavili nad brněnskou Kometou vítězství 3:0 po trefách Ondřeje Veselého a Antonína Honejska, který skóroval ve dvou přesilovkách. Po stejném výsledku z úvodního finále playoff má k extralgovému titulu blíže Zlín. Série se stěhuje za stavu 2:0 v pondělí do Brna.

„Jak se nám někdy nedaří v přesilovkách prosadit, tak dnes nám to tam napadalo. Jsme za to rádi a doufáme, že to bude pokračovat,“ pochvaloval si Petr Čajánek, který se na všech brankách podílel asistencí.

V brance Komety se na rozdíl od prvního finále objevil Čiliak, a stejně jako na druhé straně Kašík, na začátku moc práce neměl. Hosté sice začali aktivněji, skóre se však ani jednomu týmu nepodařilo otevřít ani v úvodních přesilových hrách.

Druhou početní výhodu již ale domácí sehráli mnohem lépe a zejména Zámorský s Honejskem byli blízko gólu. Krátce po skončení trestu Vondráčka fauloval Kempný a tentokrát už se Zlín v přesilovce trefil. Na ideální Čajánkovu přihrávku si najel Veselý a posunul domácí do vedení.

Brňané přidali na důrazu a na ledě se začalo jiskřit. Vyrovnat mohl Pivko, ale Kašíka překonat nedokázal. Zlín se soustředil hlavně na pozornou obranu, Kometa měla střeleckou převahu, brankář domácích byl ale pozorný.

Zvýšit vedení PSG mohl při signalizované početní výhodě Kotvan, netrefil však prázdnou branku. „Měl jsem si puk zpracovat a zasunout ho do branky,“ litoval Oldrich Kotvan. Před koncem druhé třetiny ale rozjásal vyprodaný stadion Luďka Čajky v další přesilovce Honejsek, který se trefil mezi Čiliakovy betony.

Při dvoubrankovém vedení Zlína se tak opakovala situace z předešlého dne. Kometa se tlačila do útoku, ale narážela na připraveného a zkonsolidovaného soupeře. A pozorný Kašík prodlužoval sérii neprůstřelnosti v soubojích s Brnem. Neinkasoval totiž ani v posledním duelu v základní části.

Navíc v 54. minutě byl vyloučen Tomáš Svoboda a Zlín potřetí udeřil v přesilové hře. Již po sedmi sekundách trest ukončil Honejsek a přiblížil domácí druhé výhře v sérii. „Zbytečně jsme faulovali. Víme, že má Zlín vynikající přesilovky, ale přesto jsme se toho nevyvarovali,“ litoval útočník Libor Pivko.

Kometa se snažila duel zdramatizovat při dlouhé power play posílené i přesilovou hrou. V samotném závěru došlo i na bitku Millera s domácím Kubišem, kanadský bek přitom až do té doby nehrál. Kouč hostů Vladimír Kýhos po zápase přiznal, že to byla reakce na první duel, ve kterém se po souboji s Kubišem zranil Němec.

Kubiš bral celou situaci v klidu. „Hraju tak, že nějakou ránu rozdám, musím umět nějakou i přijmout,“ pousmál se Pavel Kubiš, který si ze souboje, ve kterém byl výrazně pasivnější, odnesl odřený nos. „Nic mi není, to je dobré,“ řekl Kubiš.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Veselý (Čajánek, Honejsek), 40. Honejsek (Veselý, Čajánek), 55. Honejsek (Čajánek). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:11. Využití: 3:0. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Zlín: Kašík - Zámorský, Urbanec, Marušák, Kotvan, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Brno: Čiliak - Dujsík, Žižka, Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa, od 59. navíc Miller - Vondráček, Čermák, Pivko - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Jakub Svoboda, Koreis, J. Hruška - Raška, P. Mrázek, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.