Kriminálka Staré Město přiváží ocenění z Moskvy

Česko-slovenský koprodukční seriál Jána Sebechlebského Kriminálka Staré Město II, obdržel na festivalu detektivních filmů a televizních pořadů Detective FEST v Moskvě zvláštní cenu v kategorii televizní detektivní dramatiky. Seriál vznikl v loňském roce v koprodukci s brněnským studiem České televize. Diváci jej mohli shlédnout loni na podzim.

Příběh druhé série začíná na železniční stanici v Bratislavě objevením mrtvoly muže ve vagónu vlaku z Prahy. Hned v úvodu je tedy patrný přesah případu do Čech. Při zjišťování totožnosti zemřelého se ukáže, že v tomto případě jde o něco víc, než jen o obyčejnou vraždu. „V nové sérii je více napětí, postavy nejsou tak jednoznačné, jako v už odvysílaných dílech. Je tu víc nedůvěry,“ zmiňuje režisér.

Znělka seriálu Kriminálka Staré Město II (zdroj: ČT24)

„V nových příbězích jsme nezpracovali náměty skutečných událostí jako v první sérii, ale zvolili jsme cestu fikce,“ říká kreativní producent David Ziegelbauer z brněnského studia České televize. 

Cena, kterou si seriál přiváží z Moskvy, není prvním oceněním, které tvůrci získali. Herečka Zuzana Fialová, hrající v obou sériích hlavní roli, obdržela už loni ocenění na ruském filmovém a televizním festivalu na Jaltě.

Všechny díly seriálu si můžete připomenout na webu České televize.