Úspěch karatistů z Ostravy na soutěži v Jeseníku

V sobotu 3. května 2014 se v Jeseníku konalo již tradiční Otevřené mistrovství Moravy a Slezska. Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava reprezentovalo 12 závodníků, kteří vybojovali pro Ostravu 8 medailí, 7 bronzových a 1 stříbrnou. Lucie Petrušková byla vyhlášena nejmladší závodnicí turnaje, odvezla si tedy skleněné těžítko.

Většina reprezentantů startovala jak v kategorii KATA, tak i v kategorii KUMITE. Pro většinu z nich to byly první zápasy v KUMITE. V kategorii KATA klub vybojoval 3 bronzové medaile - Amálie Ondroušková, Dušan Galamb a Jakub Ferad. Všichni reprezentanti trénují pod vedením trenérky Veroniky Škodové 1st Dan (černý pás) až 4x týdně a trenéra Miloše Škody 2nd Dan, který letos slaví 30 let od svých začátků v KARATE. V kategorii KUMITE vybojovali reprezentanti klubu 5 medailí z toho jedna stříbrná a 4 bronzové.

Stříbrnou medaili vybojoval Vojtěch Válek v kategorii mladších žáků 7-9 let (+32 kg) a v téže kategorii Ondřej Matušek získal bronz. Anna Bandyová a Amálie Ondroušková odvezli do Ostravy bronzové medaile z kategorie mladších žákyň 7-9 let (-30 kg). Jakub Pochman vybojoval další bronz pro Ostravské KARATE.

Jiří Pochman skončil v KUMITE na 5. místě, dokonce i vedl 2:1, bohužel ho soupeř zranil kopem do žeber a tím pro něj závody skončili. Tohoto soupeře bohužel dostal i Bohdan Bandy.

S největší pravděpodobností se karatisté, kteří se neumístili na „bedně“, budou držet první příčky pod třetími místy (5. a 7. místa). Tato umístění budou také zveřejněna na KarateRec.com. (Lucie Petrušková, Lucie Piontková, Jiří Pochman a David Šebek).

Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava 1. září 2014 oslaví již 22 let svého působení v Ostravě.

Jakub Škoda, Ostrava (Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava - asistent trenéra)