Noc kostelů v Košticích

V pátek 23. května se v Košticích v kostele sv. Antonína Paduánského uskutečnila Noc kosteků. Přesně v 16,30 se v Košticích strhla bouřka a průtrž mračen, pořadatelé začali mít obavy o návštěvnost. V 17 hodin, kdy měl začít program, bylo publika minimum. Ale déšť náhle ustal a do desti minut byl kostel zaplněný. A tak hlavně babičky a maminky sledovaly s dojetím roztomilé vystoupení těch nejmenších předškoláků s klavírním doprovodem Anny Gruntové. Následoval koncert na zobcové flétny a balet na hudbu Jiřího Maláska, obojí s dětmi nacvičila Mirka Giurgová.

Jiřina Nováková s nejstaršími dětmi předvedla rovněž několik písní. Jiří Grüner přednesl s doprovodem klavíru melodram Vodník (autoři K. J. Erben a Zdeněk Fibich) a pak už zazněl osvědčený pěvecký sbor Melodie z Libochovic, který koštickým předvedl novinky, které prezentoval na nedávné návštěvě Holandska. Nejvíce přítomné nadchl  Sbor Židů z Verdiho opery Nabucco. 

Po skončení programu si přítomní mohli prhlédnout kostel a vyzkoušet si hru na varhany, které pomáhaly uvádět do provozu šlapáním místní školačky. Koštický spolek Vožekovo opět připravil přítomným krásný zážitek.

Irena Hellerová, Koštice