Ostravští karatisté uspěli na Těšínském poháru mládeže

V sobotu 24. května 2014 se ostravští karatisté zúčastnili Těšínského poháru mládeže v Českém Těšíně, kde Ostravu reprezentoval hlavně Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava, ze kterého přijelo 27 závodníků. „Byli jsme nejpočetnějším klubem na tomto turnaji“, uvedl hlavní trenér klubu Miloš Škoda. Nejmenšími účastníky turnaje se stali Filip Hošek (4) a Sabina Pražáková (6), takže ocenění vezli také do Ostravy.

Po dlouhém čekání ve velkém horku se konečně dostala na řadu kategorie ml. žákyně 7-9 let (6-4 kyu), kde Amálie Ondroušková tuto kategorii naprosto s přehledem ovládla a zvítězila ve finále 3:0, tím získlala první zlatou medaili pro ostravský klub.

Pak ji úspěšně následoval Jakub Ferad, který zvítězil ve své kategorii ml. žáci 10-11 let. Dušan Galamb sice zazářil, ale ve finále prohrál v poměru 2:1 a získal tak krásnou stříbrnou medaili. Jana Kavková a Martina Kašparová se ve svých kategoriích umístily na bronzové pozici.

Po ukončení disciplíny KATA přišla na řadu disciplína KUMITE, ve které karatisté také zářili. Stříbrným medailistou se stal Ondřej Matušek a následoval jej Vojtěch Válek s bronzovou medailí. V kategorii st. žáci 12-13 let -39 kilogramů vybojoval David Šebek bronzovou medaili. Ondřej Perutka a Dušan Galamb odvezli broznovou medaili. Eliška Havlásková si odvezla zlatou medaili z této disciplíny, které se zúčastnila poprvé. Amálie Ondroušková ovládla také výborně druhou disciplínu, kde po těžkém boji zvítězila ve finále 1:0, odvezla si domů pohár pro nejvšestrannějšího závodníka turnaje. Amálie tedy do Ostravy odvezla z Českého Těšína dvě zlaté medaile.

„Za svůj rok a půl tréninku se stále zlepšuje a dosahuje výborných výsledků,“ uvedla trenérka Veronika Škodová.

A aby toho nebylo málo Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava získal pohár pro 3. nejlepší klub turnaje. Na stříbrné pozici se umístil Karate Klub Poprad, který měl stejný počet bodů jako Ostravský klub, ale byl více úspěšnější. 

Jakub ŠKODA, asistent hlavního trenéra, Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava