AVÍZO: Červnové kulturní akce v Horních Beřkovicích

Multicentrum v Horních Beřkovicích, které pořádá kulturních akcí nejen pro klienty psychiatrické nemocnice, ale i pro širokou veřejnost, plánuje na červen několik koncertů. 11. června tam zahraje litoměřická kapela Pepek a Námořník, 18. června Isua a 25. června kapela Uširváč (Hudba Praha & Jasná Páka Revival).

Další kulturní akcí bude v úterý 3. 6. divadelní představení o husitském hnutí - komedie Běží Žižka k Táboru aneb Odpustky budou. V hlavních rolích se představí Romana Skamene (Jan Žižka), Mojmír Maděrič (Jan Hus), Šárka Ullrichová nebo Bára Mottlová (královna Žofie) a Petr Vojnar (Cardinál Puppe).

Začátek všech těchto akcí je již tradičně v 19:30 a na některé z nich je třeba včasná rezervace míst.

Zaměstnanci Multicentra v čele s Davidem Vačiljou se pořádáním kulturních akcí snaží bourat pomyslné bariéry mezi psychiatrickou nemocnicí a okolním světem, která si léta neprávem nesla cejch něčeho tajemného a negativního. Pořádání těchto akcí má samozřejmě i velkou ozdravnou funkci pro klienty nemocnice, pomáhá jim totiž zachytit a pojmenovat vnitřně prožívaný chaos a posunout se na cestě k jeho porozumění a uzdravení.

Multicentrum v Horních Beřkovicích
Zdroj: ČT24/Dagmar Stehlíková

Dagmar Stehlíková, Horní Beřkovice

Vydáno pod