Pořad Sama doma vyráží do terénu

Poslední červnové ostravské vysílání pořadu Sama doma chystá pro diváky překvapení. Před dvouměsíční prázdninovou pauzou vyjede celý štáb do terénu. Kvůli oživení a také proto, aby se obvyklé studio tvůrcům pořadu ani divákům neomrzelo. „Zatímco loni jsme divákům představili atraktivní industriální prostředí Dolní oblasti Vítkovic, letos vyjedeme do přírody. Vysílat budeme z Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Budeme mluvit o historii Valašska, o tradicích, o historii muzea a pozveme rodiny s dětmi na letní akce konané právě tam,“ říká Linda Bendová, dramaturgyně a moderátorka pořadu.

A proč rožnovské muzeum? „Valašské muzeum v přírodě nás napadlo, když jsme připravovali speciální benefiční vysílání pořadu Dobré ráno z Pusteven. Jistě jste zaznamenali, že unikátní historický objekt Libušín vyhořel a cílem tohoto vysílání bylo pomoci sehnat peníze na opravu Libušína. Libušín spravuje právě Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm,“ upřesňuje Bendová.

Linda Bendová
Zdroj: ČT Ostrava/Rostislav Šimek

Na co se diváci mohou těšit? Bude se program dramaturgicky lišit?

„Sama doma z Rožnova bude úplně jiné než naše běžné vysílání. Tentokrát vynecháme lékařské téma, ale věřím, že i tak budou diváci spokojeni. Dozví se mnoho zajímavostí z historie tohoto regionu, podíváme se do historické školy, ukážeme, jak lidé kdysi žili, chovali ovce, starali se o hospodářská zvířata a v historické peci upečeme tradiční frgály. Také představíme tanec odzemek, který se nedávno stal kulturní památkou a po celé vysílání bude pro dobrou náladu hrát a zpívat kapela Čechomor.“

Upoutávka pořadu Sama doma z Rožnova pod Radhoštěm (zdroj: ČT24)

Kdo má rád tradice, historii, přírodu, dobrou hudbu, rozhovory s příjemnými lidmi, zábavu i poučení, tomu se vyplatí sledovat ostravské vydání pořadu Sama doma v pátek 20.6.2014 v čase od 12:30 na ČT1.