V Lounech se jel Evropský pohár ručních kol

Za téměř ideálního počasí se v sobotu 21. června uskutečnil v Lounech již 12. ročník Evropského poháru ručních kol. Na sto závodníků z 15 zemí Evropy se postavilo na start jednoho z dílů poháru.

Nejdříve na závodníky čekala časovka z Loun do Počedělic a zpět v délce 15 kilometrů. Tak jako v loni, i letos byl nejrychlejší Polák Rafal Wilk. Tentokrát se časomíra zastavila na čísle 23:06.06 min. V ženách byla celkově nejrychlejší Polka Renata Kaluza (Otto BockTeam/Start Biel) v čase 29:25.81.  Malou sportovní tragédii zažil Zbigniev Wandachowicz z Polska, před startem časovky do něho najel jeden z tricyklistů a poškodil mu zadní kolo. Start sice stihl, ale „šmajdající“ kolo poznamenalo jeho výsledný čas.

Cyklisté na trati závodu
Zdroj: ČT24

Před odpoledním kritériem ulicemi města se uskutečnila nesoutěžní jízda na všem, co mělo kolečka. Z téměř dvaceti startujících projel první cílem třináctiletý Miroslav Hotovy z lounské ZŠ kpt. Otakara Jaroše. Rekord dne padl v Českém poháru koloběžek, kde se na start postavilo neuvěřitelných 104 závodníků. Vítězem závodu se stal Marek Kadlec z PSP – Klub koloběhu Plzeň.

Malí cyklisté před startem závodu
Zdroj: ČT24

V Lounech se uskutečnilo i slavnostní vyhlášení výsledků celého Českého poháru. Evropský pohár ručních kol byl v Lounech zakončen kritériem všech kategorií. I zde patřili k nejrychlejším vítězové dopolední časovky. Lounský závod poháru patří mezi závodníky a doprovodem k nejoblíbenějším. Oceňují nejen výbornou organizaci, ale i přátelské a milé přijetí, a to i na trati v projíždějících obcích při časovce.

Účastník závodu ručních kol
Zdroj: ČT24