Dny lidí dobré vůle popatnácté

Slovácký Velehrad v pátek opět přivítá všechny lidi dobré vůle na benefičním koncertu. Slavnostní koncert bude od 20:00 přenášet i Česká televize. Na prostranství před velehradskou bazilikou vystoupí kromě Zlínské filharmonie Jiří Pavlica a Hradišťan, Václav a Jan Neckářovi, černošský sbor ze Zambie a další zajímaví hosté.

Už patnáctý ročník Dnů dobré vůle konaných na Velehradě u Uherského Hradiště vyvrcholí slavnostním koncertem. Prostranství před bazilikou Nanebevzetí Panny Marie ožije tisíci poutníků, kterým moderátoři Barbora Černošková a Filip Tomsa připomenou Rok rodiny a její místo v moderním světě. Tradiční hosty této kulturní události, Zlínskou filharmonii B. Martinů, pěvecký sbor Stojanova gymnázia Velehrad a Jiřího Pavlicu s Hradišťanem, letos doplní bratři Václav a Jan Neckářovi, černošský sbor ze Zambie a trio mladých zpěvaček. Ewa Farná, Markéta Konvičková a Elis zazpívají píseň o rodině a přátelství, která vzniká pro tuto příležitost.

Hlavním tématem letošního ročníku je rodina a její význam pro naši společnost. V jednotlivých vstupech se proto budou moderátoři věnovat roli otce, matky a dětí v moderním světě. Součástí koncertu je pravidelně sbírka na podporu vybraných projektů. Během předchozích 14 let se takto podařilo získat více než 10 miliónů korun.