AVÍZO: Běh o život

Letošního roku již po šesté připravuje Miroslav Kalina s kamarády akci s názvem Běh o život.  Jde o běh napříč republikou, v minulosti to bylo z Lázní Kyselka do Ostravy. Ale loňského roku nastala změna a Mirek opět běží z Ostravy do Loun, respektive do Chomutova, což bude (Louny-Chomutov) poslední osmá etapa. Cílem tohoto charitativního běhu je získat finanční prostředky na zlepšení prostředí na onkologickém oddělení Nemocnice Chomutov.

Na trasu dlouhou téměř 500 kilometrů se vydá z Ostravy v sobotu 19. července a etapová místa jsou v pořadí Horní Lubčice – Libina – Nekoř – Hradec Králové – Domousnice – Mělník – Louny a cíl v Chomutově. Předposlední etapa 25. července má cíl v Lounech a kousek trati je možno běžet i s Mirkem. Etapa má trasu Mělník – Roudnice – Budyně nad Ohří – Libochovice – Louny a je možné se přidat na kterémkoliv místě.

Tento charitativní běh se běží pod hlavičkou Občanského sdružení Běh o život, jehož náplní je také osvětová činnost a pořádání sportovních akcí. V těchto dnech probíhají poslední přípravy doprovodného týmu, který je nedílnou součástí akce. A jak už bylo řečeno, pomoc je určena opět na chomutovskou onkologii na opravu dalších sociálních zařízení.  

Ladislav Bába, Louny