Dřevosochání ve Mříčné

Nádherné letní počasí doprovázelo během posledního červencového víkendu na koupališti ve Mříčné 4. ročník Dřevosochání, o které se postaral Janek Kužel „zpod Kotle“ se svými kamarády. Za velkého zájmu diváků tak vznikala díky skvělé zručnosti překrásná díla ze dřeva, která budou jistě ozdobou všech lokalit, kde budou umístěna.

Bylo zajímavé sledovat, jak taková dřevěná socha či postavička vzniká. Po pečlivém výběru materiálu si dřevaři pečlivě promyslí své budoucí dílo a pak už jen koukáte, jak se jim dřevo při práci s pilou mění a postupně získává svůj zamýšlený tvar.

Díky letnímu počasí bylo nově zrekonstruované mříčenské koupaliště plné. Kromě sledování tvorby soch a samozřejmě koupání si mohli návštěvníci užít léta i jinak. Pro nejmenší děti byl k dispozici velký nafukovací Dalmatin, ve kterém si mohly zaskákat. Řetízkový kolotoč zase přilákal všechny, kdo se rádi vozí a netočí se jim hlava. Kdo si chtěl nechat vyrobit zajímavý ornament na ruku, rameno či obličej, byly pro něj přichystány šikovné ruce malířky. Za chvilku byl krásný doplněk hotov.

Postaráno bylo i o dobré pohoštění, kde si každý našel to, co mu chutnalo nebo ho osvěžilo v teplém letním dnu. Nechyběla ani živá hudba. Pro účastníky celé akce zahrála kapela Suffering Souls.

Dřevosochání ve Mříčné se vydařilo a všichni se určitě těší na další ročník či jiné podobné akce na místním koupališti. Aneb jak se tady pod Krkonošemi říká: „Přijďte pobejt.“

Dřevosochání ve Mříčné (zdroj: ČT24)
Vydáno pod