Sázkaře volby nezajímají, politiky válcují fotbalisté

Praha – Sázkaři si na komunální a senátní volby příliš netipují, celkově vsadili necelé dva miliony korun. Volební klání politiků u sázkařů převálcovali čeští fotbaloví reprezentanti, kteří se večer v kvalifikaci na evropské mistrovství utkají s Tureckem.

„Sázky na komunální a senátní volby jsme zařadili do nabídky v úterý ráno, celkové vklady sázejících se zatím pohybují na hranici 1,5 milionu Kč. Konečný účet za tyto volby, včetně druhého kola senátních, odhadujeme do tří milionů korun,“ nechal se slyšet mluvčí jedné sázkové kanceláře Petr Šrain. Dodal, že výrazně atraktivnější byly pro sázející loňské předčasné volby do parlamentu (celkové sázky 15 milionů korun) a přímá volba prezidenta (30 milionů Kč).

Další sázková kancelář vypsala sázky na pražského primátora a pro senátní volby už na začátku října, ani ta ale přílišný zájem u klientů nevzbudila. Předpokládá, že sázky se dostanou na 70 až 100 tisíc korun. Přitom na poslední volby do Evropského parlamentu se u této kanceláře sázelo za zhruba milion korun, u předčasných parlamentních stejně jako prezidentské volby sázková kancelář evidovala sázky za tři miliony korun.

Nízký zájem o volební sázky obzvláště vynikne v porovnání s tipováním na výsledek večerního zápasu českých fotbalistů s Tureckem. V pátek v poledne první zmíněná kancelář evidovala vklady na zápas za 2,5 milionu korun, celkově očekává sázky za 6 až 7 milionů korun. Jde přitom o sázkařsky poměrně neatraktivní duel, protože nemá jednoznačného favorita a kurzy jsou tak vyrovnané. Kdybychom hráli s nějakým outsiderem, vklady by podle mluvčího Šraina výrazněji narostly.

  • Volební místnosti se otevřely ve 14:00, lidé rozhodují o složení radnic a zastupitelstev. Na třetině území republiky svými hlasy ovlivní také rozložení sil v Senátu, v komunálních i senátních volbách mohou voliči vybírat z rekordního počtu kandidátů, a to až do sobotních 14:00. S ohledem na rekordní počet kandidátů i kandidujících uskupení by mohly být kompletní výsledky k dispozici až v neděli ráno.
Vydáno pod