Na dlouhém prkně do Milána

Na 17. ročníku festivalu Sportfilm Liberec – International FICTS Festival, který se konal pod patronací Českého olympijského výboru ve dnech 14. - 16. října v Liberci, bodovaly soutěžní příspěvky České televize. Mezi nimi také pořad nazvaný Longboarding režiséra Petra Kožušníka. Věnuje se stále oblíbenější zábavě městských dětí a je jedním z dílů lifestylového cyklu Faktor U.

Na slavnostním zakončení byl tento pořad vyhlášen vítězem v kategorii Metodické a populárně vzdělávací snímky. Odborná porota jej vyzvedla jako výbornou pomůcku pro děti, které se chtějí věnovat atraktivním pohybovým aktivitám. Stejně jako vítězové v ostatních kategoriích i tento pořad je nominován na festival  SportMovies & TV, který se koná 3. - 8. 12. 2014 v Miláně.

Faktor U vznikl v Tvůrčí producentské skupině Kateřiny Ondřejkové a letos na jaře byl odvysílán na ČT :D. Tento pořad se věnuje zálibám a netradičním sportům dnešních dětí. Longboarding je sport, který kombinuje skateboarding se surfingem a snowboardingem. Díl na téma longboarding seznamuje diváky se základy techniky jízdy na „dlouhém prkně“, která se stává stále populárnější mezi nejmladší generací, s potřebným náčiním a ochrannými pomůckami. Využívá přitom znalostí a zkušeností nejlepší české závodnice v tomto sportu Lenky Salačové. Je výbornou pomůckou pro děti, které propadnou kouzlu tohoto sportu.

Faktor U
Zdroj: ČT24/ČT Ostrava

Moderátor Ondřej Havlík známý jako En.dru se sám kromě jiného také věnuje longboardingu, a tak si společně s jednou z nejrychlejších longboardistek světa Lenkou Salačovou vyzkoušel záludnosti oblíbené disciplíny rovnou před televizní kamerou. Právě tuto ukázku z Faktoru U vyslalo TS Ostrava do soutěže na Sportfilmu v Liberci. En.dru už v letošním roce jeden velký úspěch zaznamenal, když byl na letošním Prix CIRCOM 2014 v Cavtatu vyhodnocen v kategorii Rising Star. Věřme, že on i pořad, kterým provází, uspějí v prosinci i v Miláně.