Ostravští karatisté trénovali pod vedením Jiřího Hrabala

Ostravské karatisty přijel před nadcházejícím mistrovstvím České republiky v Praze podpořit na trénink mistr bojových umění a držitel sedmého danu v karate a titulu shihan pan Jiří Hrabal. Mistr vedl v Ostravě tříhodinový přípravný seminář na MČR.

Chtěli bychom se Vás zeptat, jakým způsobem spolupracujete s Ostravským klubem karate a jak dlouho? 

„S hlavním trenérem klubu panem Milošem Škodou se znám ještě z dob, kdy jsme oba aktivně závodili. Na spolupráci jsme se dohodli na letošním výcvikovém táboře klubu v posledním srpnovém týdnu. Domluvili jsme se na spolupráci pomocí vedení tréninkových seminářů zaměřených na kumite. Prostě je načase vychovat další mistry České republiky v karate,“ uvedl mistr bojových umění Jiří Hrabal.

Předseda Ostravského klubu karate konstatuje, že považuje Jiřího Hrabala za jednu z největších osobností českého karate. „Vychoval mistry světa v kumite a to mě utvrzuje v jeho schopnostech, známe se již opravdu hodně dlouho. Je to člověk na svém místě,“ doplnil Miloš Škoda.

Ostravští karatisté spolu s mistrem Jiřím Hrabalem
Zdroj: ČT24/Jakub Škoda

Mistrovství České republiky se koná v Praze v neděli 2. listopadu 2014, Ostravu bude reprezentovat více než deset závodníků. „V listopadu tohoto roku absolvujeme s reprezentací velký počet turnajů, na konci kalendářního roku uděláme medailovou bilanci a zakončíme ho klubovými závody,“ doplňuje reprezentační trenérka klubu Veronika Škodová.

Jakub Škoda, asistent hlavního trenéra, sekretariát Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava

Vydáno pod