Ostravský karatista Jakub Ferad mistrem ČR

V neděli 2. listopadu se ostravští karatisté z Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava zúčastnili mistrovství České republiky České Asociace BUDO Karate v Praze. Reprezentace ostravského klubu odvezla z Prahy pohár, medaili a titul mistra České republiky ČABK pro rok 2014.

V kategorii KATA (6–10 let) startovali Jakub Pochman, Ondřej Perutka a Vojtěch Válek. Jakub Pochman jako jediný z nich postoupil do finálového kola a skončil na pátém místě. Ondřej Perutka na sedmé příčce a Vojtěch Válek na jedenácté.

Jakub Ferad startoval v kategorii 11–12 let, vyhrál titul mistra republiky pro rok 2014. Jiří Pochman, který startoval v téže kategorii, skončil na 6. místě. „Jakub Ferad měl v druhém kole celkem 46.0 bodů a nikdo z této kategorie se na jeho výsledek nedotáhl,“ přiblížila trenérka Veronika Škodová.

Amálie Ondroušková v kategorii KATA 6-10 let skončila na čtvrtém místě. „Amálie předvedla mistrovskou kata Empi, porazila ji až v rozstřelu o jednu desetinu závodnice CAOKK.“ V téže kategorii se také hezky představila Eliška Čubová, která skončila na sedmé příčce a Kristýna Filipová na desáté příčce.

Celkově skončil Ostravský klub na desátém místě z celkových 25.

V disciplíně kumite skončili závodníci z Ostravy na nemedailových pozicích. Jiří Pochman skončil na 4. místě a ostatní na 5. a 7. místech. „Závodníci byli dobře připraveni, je třeba více pracovat na jejich taktice. Nedošli jsme k závěru, že by měl někdo opustit reprezentaci. Všichni závodníci podali dobré výkony a na nich musíme dále stavět,“ řekl hlavní trenér Miloš Škoda, který na turnaji působil jako rozhodčí.

Jakub Škoda, Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava