AVÍZO: Divadelní představení Ubohý Cyrano v Horních Beřkovicích

V úterý 9. prosince od 19:30 hodin se Multicentru v Horních Beřkovicích uskuteční divadelní představení Ubohý Cyrano v podání Docela velkého divadla Litvínov s Davidem Suchařípou v hlavní roli. Multifunkční centrum v objektu Psychiatrické nemocnice v Horních Beřkovicích bylo vybudováno z původního kostela svatého Václava a kulturní akce, které tam probíhají, mají pomoci bourat pomyslné bariéry mezi psychiatrickou nemocnicí a okolním světem.

Romantický příběh o lásce Cyrana z Bergeracu ke krásné Roxaně dojímá diváky již řadu let. Příběh muže, jenž obětuje svou lásku a pomáhá svému sokovi jen proto, aby žena jeho srdce byla šťastná, bude nyní možné shlédnout v Horních Beřkovicích. Jedná se o upravenou verzi Pavla Kohouta v podání Docela velkého divadla Litvínov. Nemusíte se však obávat, že byste přišli o slavná slova o širáku odhozeném v dál apod. V hlavní roli muže, který se liší od svého okolí zjevem, schopnostmi, odvahou, fantazií, básnickým talentem a především svým charakterem, se představí David Suchařípa. 

Vstupenky na představení je nutné si rezervovat na adrese multicentrum@pnhberkovice.cz a nebo na telefonu 731 655 577. Vstupné 150 Kč.

Multicentrum Horní Beřkovice
Zdroj: ČT24/Dagmar Stehlíková

V roce 2007 byl Ministerstvem financí ČR schválený Pilotní projekt primární protidrogové prevence - Vzdělávací a výcvikové centrum pro Ústecký kraj v Psychiatrické nemocnici Horní Beřkovice. Cílem programu bylo vybudovat z bývalého kostela sv. Václava multifunkční kulturní centrum pro poskytování služeb v oblasti primární protidrogové prevence. Dnes je v objektu bývalého kostela sv. Václava umístěno moderní, multimediální vzdělávací a kulturní centrum, kde probíhají inscenace divadelních her, koncerty, výstavy, divadelní a filmová představení, projekce, přednášky, umělecké projekty a workshopy.

Zaměstnanci Multicentra v čele s Davidem Vačiljou se pořádáním kulturních akcí snaží bourat pomyslné bariéry mezi psychiatrickou nemocnicí a okolním světem, která si léta neprávem nesla cejch něčeho tajemného a negativního. Pořádání těchto akcí má samozřejmě i velkou resocializační, emoční a ozdravnou funkci pro klienty nemocnice, pomáhá jim totiž zachytit a pojmenovat vnitřně prožívaný chaos a posunout se na cestě k jeho porozumění a uzdravení.

Dagmar Stehlíková, Horní Beřkovice