Další nehoda tramvaje v Brně. Vykolejila a zastavila se kousek od domu

Pracovníci dopravního podniku odstraňují vykolejenou tramvaj (zdroj: ČT24)

U zastávky Životského v Brně vykolejila tramvaj. Zastavila se zhruba metr a půl od zdi rodinného domu. Nikomu se nic nestalo. Pracovníci dopravního podniku umisťují tramvaj zpět na koleje a odvezou ji do depa. Je to v pondělí druhá nehoda poté, co se v Křížové ulici srazily dvě tramvaje.

Tramvaj vykolejila kolem 13:00. „Vykolejil přední podvozek tramvajové linky číslo 12, je to bez zranění a bez očividných velkých škod. Není ani narušen provoz tramvajových linek 8, 10 a 12, protože mezi zastávkami Životského a Geislerova je možno projet přes smyčku,“ řekl provozní ředitel dopravního podniku Jan Seitl.

Vykolejená tramvaj v Brně
Zdroj: Martin Vlček

Linky dopravního podniku tedy jezdí podle ředitele bez omezení a dopravní podnik pracuje na tom, aby tramvaj dostal zpět na koleje. Podle Jana Seitla zatím není jasné, proč tramvaj vykolejila, po jejím odjezdu bude dopravní podnik kontrolovat svršek kolejí, ve vozovně pak i podvozek tramvaje.

Při dnešní ranní srážce dvou tramvají v Brně v Křížové ulici se zranilo více než deset lidí. Dva zraněné záchranná služba ošetřila na místě, tři odvezla do nemocnice a další cestující vyhledali lékařskou pomoc sami. Ani zde příčina nehody zatím není známa.